Foto: Sputnik/Scanpix
Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase ceturtdien pārbaudes spēlē, gatavojoties pasaules čempionātam, ar rezultātu 1:3 (1:1, 0:2, 0:0) savā laukumā piekāpās Somijai.

Spēlē, kuras rezultāti tika skaitīti gan Eirotūres, gan Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros, septītajā minūtē Krieviju vadībā izvirzīja skandalozais aizsargs Vjačelsavs Vojnovs, tomēr turpinājumā precīzi bija tikai somi, ar precīziem metieniem izceļoties Leo Komarovam, šīs sezonas pasaules U-20 čempionam Sebastianam Aho un Tēmu Pulkinenam.

Mačs notika VTB ledus pilī, kur jau pavisam drīz sāksies pasaules čempionāts.

Kā zināms, vēl vienā Eirotūres mačā trešdien Zviedrija ar 7:2 sagrāva Čehiju, bet noslēdzošās cīņas šajā turnīrā tiks aizvadītas piektdien un sestdien, kad šīs komandas vēl pa reizei tiksies savā starpā.

Eirotūres kopvērtējumā droša līdere ar 23 punktiem 11 spēlēs ir Zviedrija, kas līdz ar to nodrošinājusi pirmo vietu. Ar 16 punktiem uz otro vietu pakāpusies Somija, bet ar attiecīgi 14 un 13 punktiem seko Krievija un Čehija.

Zīmīgi, ka Krievija, Zviedrija un Čehija būs Latvijas izlases pretinieces pasaules čempionāta apakšgrupā.

Savukārt vēl vienā EHC ietvaros notikušā spēlē ceturtdien Slovākija ar 4:3 (1:0, 2:0, 0:3, 1:0) pagarinājumā pieveica citu Latvijas pretinieci Dāniju.

Spēles trešajā trešdaļā dāņi nepilnu četru minūšu laikā guva trīs vārtus un panāca izlīdzinājumu 3:3, tomēr uzvaru Slovākijai pagarinājumā jau pēc 25 sekundēm izrāva Andrejs Meszārošs.

Dāņiem divus vārtus iemeta Niklass Jensens, kurš daļu sezonas bija latvieša Ronalda Ķēniņa komandas biedrs Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Jūtikas "Comets".

EHC kopvērtējumā pašlaik līdere ar 18 punktiem septiņos mačos ir Krievija, pa 13 punktiem savākušas Krievija, Baltkrievija un Zviedrija, bet Latvija ar 11 punktiem sešos mačos ir piektā.

Kā zināms, Latvijas izlase noslēdzošajās divās pārbaudes spēlēs piektdien un sestdien sacentīsies ar Šveici, kas EHC ietvaros ar deviņiem punktiem pašlaik ir septītā.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt LHF doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu izlases vadībā zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!