Foto: RIA Novosti/Scanpix
Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) diskvalificējusi Krievijas hokeja izlases galveno treneri Oļegu Znaroku un atņēmusi viņam akreditāciju, tādējādi padzenot no sacensībām viņu kā oficiālu personu.

Znarokam tādējādi jāatstāj pasaules čempionāts kā oficiālajai personai un viņš nevarēs palīdzēt Krievijas izlasei pasaules čempionāta finālā. Znaroks nedrīkst palīdzēt komandai ne pirms spēles, ne spēles laikā, kā arī nedrīkst būt kopā ar komandu arī oficiālās ceremonijās pēc spēles.

"Znarokam atņemta akreditācija. Tagad drīkst sēdēt zālē, nopērkot biļeti. Kāpēc viņš nebija IIHF sēdē? Kāda jēga no tā.," teica Krievijas izlases menedžeris Andrejs Safronovs.

Vienas spēles diskvalifikāciju saņēmis arī Zviedrijas izlases viens no treneriem Rikards Gronbergs, kurš pusfinālā tieši "apmainījās laipnībām" ar Znaroku. Tādējādi Gronbergs nevarēs atrasties uz Zviedrijas izlases soliņa spēlē par trešo vietu pret Čehiju.

Kā zināms, pusfināla mačā starp Krieviju un Zviedriju pēdējā minūtē sākās asumi, un emocijas uzjundīja arī treneriem. Znaroks šajā brīdī ar žestu parādīja, ka pārgriezīs rīkli pretinieku trenerim.

"Dīvains lēmums. Mani aicināja, vakar aizgāju uz sēdi, bet tur visu izmainīja un aizsūtīja atpakaļ. Neredzēts lēmums, esmu pirmais. Tagad, iespējams, nāksies ar mikrofonu sazināties. Žēl, ka nevaru būt ar komandu pat ģērbtuvē," žurnālistiem pēc lēmuma teica Znaroks. "Es esmu emocionāls cilvēks. Bija zviedru provokācija, viņš pirmais atskrēja pie aizsargstikla. Speciāli vakar apskatījos, ko šis zviedru treneris izdarīja jauniešu pasaules čempionātā ar pudelēm. Tādus cilvēkus vajag nolikt pie vietas.

"IIHF rīkojās nepareizi, diskvalificējot uz finālu. IIHF nav mūsu cilvēku. Bet es esmu tāds, kāds esmu. Ja būšu mazāk emocionāls, tad tas atsauksies uz komandu. Rīkotos vēlreiz tāpat," piebilda Znaroks. Krievijas izlases treneris pauda izbrīnu, kādēļ Zviedrija iesniegusi protestu par incidentu un teica, ka laikam "zviedri ir tāda nācija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!