Foto: Reuters/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlase svētdien, 15. maijā, pasaules čempionātā Maskavas grupā samocītā cīņā pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Šveici, tādējādi saglabājot Latvijas valstsvienībai teorētiskas cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

Zviedrija par vietu ceturtdaļfinālā varēja neuztraukties jau pirms spēles, bet uzvara zviedriem bija svarīga cīņā par otro vietu grupā. Savukārt Šveices uzvaras gadījumā Latvija zaudētu pat teorētiskas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā, un Latvijas pēdējai spēlei pret Norvēģiju nebūtu lielas nozīmes.

Zviedri visu maču aizvadīja neierasti atturīgi un tikai brīžiem darbojās ar pilnu sparu, rādot sev tik ierasto ātro un saspēlēm bagāto hokeju. Šveices hokejisti izmantoja zviedru pasivitāti un kontrolēja cīņas gaitu, divreiz izvirzītos vadībā. Pirmā perioda izskaņā Svens Andrigeto ar precīzu plaukstas metienu guva šveiciešiem pirmos vārtus, bet zviedri izlīdzinājumu panāca tikai 32. minūtē, izmantojot vairākumu - dažas sekundes pēc šveicieša Nino Nīderreitera noraidījuma Johans Sundstrēms panāca 1:1.

Pēdējās trešdaļas piektajā minūtē Šveice jau izmantoja vairākumu un Deniss Holenšteins atguva vadību, bet perioda vidū zviedru sodīja pretiniekus par kārtējo noraidījumu – pēc Adama Larsona piespēles skaisti un precīzi ripu vārtos pielaboja Gustavs Nīkvists.

Spēles pamatlaikā un pagarinājumā neviena no komandām savas iespējas tā arī neizmantoja, bet pēcspēles metienos par galveno varoni kļuva Andrē Burakovskis, kurš ar spēcīgu metienu starp kājām Šveices vārtsargam Reto Berram atnesa zviedriem uzvaru.

$duelID=357;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!