Foto: Publicitātes foto
No 3. līdz 5. jūlijam Valmierā un Cēsīs norisināsies Latvijas Jaunatnes olimpiāde, kurā dalību apstiprinājuši vairāk nekā 3000 sportisti no 86 pašvaldībām. Valmieru olimpiādē pārstāvēs 109 sportisti deviņos sporta veidos: basketbolā (29), futbolā (24), florbolā (18), vieglatlētikā (13), badmintonā (10), peldēšanā (9), BMX (3), pludmales volejbolā (2), tenisā (1). Jaunākā dalībniece no Valmieras ir peldētāja Elizabete Krista Juraša (dzimusi 2002.g.). Jāpiebilst, ka iepriekšējā Latvijas Jaunatnes olimpiādē, kas norisinājās Ventspilī 2013. gadā, Valmieru pārstāvēja 75 sportisti.

Valmieras Bērnu sporta skolas direktore Līga Dzene: "Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir lielākie sporta svētki jaunajiem sportistiem. Piedalīties šajā sporta forumā jaunietis var tikai reizi savā sportista karjerā – līdz noteiktam vecumam. Šajās sacensībās viss ir tieši tā, kā Olimpiskajās spēlēs – spēļu atklāšana, delegāciju gājiens, sportistu zvērests, tiesnešu zvērests, lāpas iedegšana, karoga pacelšana. Jaunajiem sportistiem novēlu izjust olimpiādes gaisotni, atbalstīt un uzmundrināt komandas biedrus ne tikai savā sporta veidā, bet arī visos pārējos, kuros startē Valmieras sportisti. Tikai kopā mēs varam būt stipri! Novēlu, lai izdodas sasniegt vislabākos rezultātus un nezaudēt cīņas sparu! Lai sporta arēnās noris spraigas cīņas, lai skatītājiem, vecākiem un atbalstītājiem ir interesanti skatīties un just līdzi! Un vēl - lai piepildās Latvijas Jaunatnes olimpiādes sauklis: Būs, ko redzēt!"

Kopumā olimpiādē tiks izcīnīti 236 medaļu komplekti 26 sporta veidos, kā arī florbolā, kas šogad izvēlēts kā papildu sporta veids. Valmierā norisināsies šādi sporta veidi: badmintons, bokss, futbols, handbols, peldēšana, svarcelšana, vieglatlētika, mākslas vingrošana, volejbols un pludmales volejbols. Savukārt Cēsīs – basketbols, cīņa, džudo, galda teniss, loka šaušana, paukošana, MTB un šosejas riteņbraukšana, taekvondo un teniss. Burtnieku novadā notiks sacensības burāšanā, golfā un BMX riteņbraukšanā, bet Kocēnu novadā – jātnieku sportā, regbijā un triatlonā. Sacensības airēšanā norisināsies Jūrmalā, smaiļošanā un kanoe – Limbažu novadā, šaušanā – Valkas novadā, bet sporta vingrošanā – Rīgā. Sacensības florbolā norisināsies Līgatnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!