Foto: DELFI.ee

Jaunizveidotās "OlyBet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas sezonas pirmajā spēlē piektdien BK "Ventspils" ar rezultātu 85:97 (23:24, 24:25, 21:22, 17:26) piekāpās Tallinas "Kalev/Cramo".

Aizvadītajā sezonā abas komandas kļuva par savu valstu čempioniem, turklāt abas komandas ir desmitkārtējās valstu čempiones.

Šajā mačā "Ventspils" komandā ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Džonatans Arledžs, 16 punktus pievienoja Ingus Jakovičs, 13 punktus sameta Entonijs Bīns, bet 11 un 10 punkti Māra Gulbja un Riharda Lomaža kontā. Čevons Luiss izcēlās ar 17 punktiem, 15 punktus sameta Branko Mirkovičs, bet Ivans Almeida un Leidens Lukass sameta pa 13 punktiem.

Abas komandas spēli iesāka ļoti piesardzīgi un divas minūtes nespēja gūt punktus. Latvijas – Igaunijas līgas pirmos punktus guva Tallinas komandas spēlētājs Lukass. Viss pirmais puslaiks ritēja ļoti līdzīgā cīņā, un komandas pamīšus izvirzījās vadībā ar dažu punktu pārsvaru. Pirmais nopietnais izrāviens šajā mačā notika trešajās ceturtdaļas sākumā, kad "Ventspils" basketbolisti no rezultāta četru minūšu laikā, pateicoties precīziem tālmetieniem un Alredža septiņiem gūtiem punktiem, panāca sev +8 (62:54). Tomēr Tallinas komanda ātri deficītu samazināja un līdz ceturtdaļas beigām izvirzījās vadībā ar 71:68.

"Kalev/Cramo" komandas spēlētājs Martins Dorbeks noslēdzošo desmit minūšu sākumā realizēja tālmetienu no stūra, panākot jau sešu punktu pārsvaru. Ventspils komandas leģionārs Bīns uzreiz atbildēja ar savu tālmetienu, tomēr nākamajās minūtes tallinieši turpināja veiksmīgāk cīnīties par atlēkušajām bumbām uzbrukumā un pēc Almeidas tālmetiena panāca rezultātu 84:75. Nākamajās minūtēs ventspilniekiem uzbrukumā neveicās ar punktu gūšanu, tāpēc atspēlēšanās neizdevās.

Olybet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas čempionāta pirmajā sezonā piedalīsies 15 komandas. No 28. septembra līdz 2019. gada 23. martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Jaunās līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 5. un 6. aprīlī, pēc tam notiks abu valstu nacionālo čempionātu izslēgšanas turnīri.

Par līgas partneri interneta vidē kļuvis lielākais un populārākais interneta medijs Baltijā, portāls "Delfi", kas abās valstīs nodrošinās vairāk nekā 200 spēļu translācijas. Lielākā daļa translāciju būs pieejama "Delfi" Latvijas lasītājiem, bet katru nedēļu divas svarīgākās spēles varēs redzēt arī "Best4Sport HD" kanālā, kas pieejams "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītājiem.

"Olybet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas tiešraižu turpinājumā, portālā "Delfi", kā arī "Best4Sport" HD kanālā "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītājiem jau sestdien, 29. septembrī, piedāvāsim spēli no "Elektrum" olimpiskā sporta centra Rīgā starp Latvijas vicečempioniem "VEF Rīga" un Raplas "Avis Utilitas". Spēles sākums pulksten .

Savukārt svētdien, 30. septembrī, portālā "Delfi" būs vērojamas divas tiešraides. Pulksten tiešraidē varēs skatīt spēli no "Elektrum" olimpiskā sporta centra starp "VEF Rīga" un Tallinas "Kalev/TLU", bet pulksten 19:30 pieslēgsimies Jēkabpilij, kur vietējais klubs "Jēkabpils/SMScredit.lv" uzņems Raplas "Avis Utilitas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!