"Latvijas Universitāte" (LU) piektdien "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā izlaida ievērojamu pārsvaru un viesos ar 58:62 (15:13, 21:4, 12:24, 10:21) piekāpās "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandai.

LU komandas labā 25 punktus iemeta Linards Jaunzems, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, bet desmit punktus iemeta Rendijs Feikners. Savukārt "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Kristaps Miglinieks.

LU basketbolisti šo maču uzsāka ļoti pārliecinoši, turklāt pēc pirmā puslaika atradās drošā vadībā ar 36:17. Tiesa, otrais puslaiks Latvijas komandai bija neveiksmīgs. Lai arī tā sākumā LU vēl bija priekšā ar vairāk nekā desmit punktiem, trešā ceturkšņa izskaņā "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" bija pietuvojušies jau līdz 41:48.

Noslēdzošajās desmit pamatlaika minūtēs starp abām komandām aizritēja ļoti spraiga spēkošanās, tomēr pēdējā piecminūtē "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" izdevās pārņemt vadību. 34 sekundes pirms beigām mājinieku basketbolists Karls Montgomerijs ar precīzu divpunktnieku panāca 58:56, turklāt robežpilsētas komanda šo pārsvaru arī nosargāja.

Tikmēr vēl vienā piektdienas mačā kopvērtējuma līdere Tallinas "Kalev"/Cramo" savās mājās ar 81:68 (17:14, 24:18, 19:15, 21:21) uzvarēja Raplas "Avis Utilitas".

Turnīra kopvērtējuma ar sešām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir "Kalev"/Cramo", kam ar četriem panākumiem piecās cīņās seko "Ventspils". Pirmo piecinieku ar trim uzvarām četros mačos noslēdz "Tartu Universitāte", Tallinas TLU/"Kalev" un "VEF Rīga".

Tālāk ar trim panākumiem piecos dueļos ir "Ogre", kam ar divām uzvarām četrās spēlēs seko "Betsafe"/"Jūrmala" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Devītajā vietā divām uzvarām piecās cīņās ir Raplas "Avis Utilitas", kam ar vienu uzvaru trīs spēlēs seko LU. 11.pozīcijā ar diviem panākumiem sešos mačos ir Pērnavas "Sadam", tālāk ar vienu uzvaru četrās spēlēs ir Tallinas "TalTech", kam ar vienu panākumu piecās cīņās seko "Liepāja" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās četrās spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!