Foto: F64
Valsts čempione "Ventspils" sestdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā negaidīti spraigā cīņā savā laukumā ar 95:85 (15:18, 26:34, 26:18, 28:15) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu.

Ventspils kluba sastāvā pa 18 punktiem iemeta Ārons Džonsons un Rihards Lomažs, savukārt "Valmiera Glass"/ViA rindās 36 punktus pamanījās samest Jānis Kaufmanis, bet 13 punkti Mārim Ziediņam.

"Ventspils" komanda pirms šī mača tika uzskatīta par neapstrīdamu favorīti, tomēr jau ar spēles pirmajām minūtēm valmierieši izrādīja ļoti cienījamu pretestību. Pirmajās minūtēs vienības cīnījās punkts punktā, bet pirmās ceturtdaļas beigās "Valmiera Glass"/ViA pārņēma iniciatīvu un noslēdza pirmās desmit minūtes ar trīs punktu vadību - 18:15.

Valmieras klubs bija uz viļņa arī otrajā ceturtdaļā. Vēl tās sākumā cīņa atkal bija punkts punktā, tomēr pēc tam vairāki sekmīgi uzbrukumi viesu izpildījumā ļāva "Valmiera Glass"/ViA iegūt pat 16 punktu vadību (46:30). Spēles gaitu ventspilnieki gan pēc tam izlīdzināja, bet lielajā pārtraukumā viņi tāpat devās ar 11 punktu deficītu (41:52).

Uz otro puslaiku "Ventspils" jau iznāca krietni noskaņojusies un metās atspēlēties. "Valmiera Glass"/ViA sākotnēji gan tik viegli iniciatīvu neatdeva, tomēr tā lēnām pārgāja kurzemnieku rīcībā. Latvijas čempioni vadību pārņēma ceturtās ceturtdaļas sākumā un pēc tam to pakāpeniski palielināja, beigās nodrošinot uzvaru bez saspringtas galotnes.

Vēl vienā sestdienas apvienotā čempionāta spēlē "Ogre" savā laukumā ar 95:68 (16:18, 25:20, 31:12, 22:18) sagrāva "Liepāju".

Ogrēniešu sastāvā ar 18 punktiem izcēlās pieredzējušie Rinalds Sirsniņš un Kaspars Bērziņš, kuram arī desmit atlēkušās bumbas. Savukārt "Liepājas" labā 21 punktu guva Džastins Džonsons, bet 12 punkti Rihardam Bērziņam.

Turnīra kopvērtējumā ar deviņām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar deviņiem panākumiem desmit mačos seko "Ventspils". Trešā ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir "VEF Rīga", bet ceturtā ar septiņām uzvarām desmit cīņās ir "Ogre". Tallinas "Kalev"/TLU guvusi sešus panākumus deviņās spēlēs, kamēr pirmajam pieciniekam ar pieciem panākumiem deviņos mačos seko "Tartu Universitāte" un Tallinas "TalTech".

Pieci panākumi desmit dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala", bet četras uzvaras desmit spēlēs guvuši Pērnavas "Sadam" un Raplas "Avis Utilitas" basketbolisti, noslēdzot pirmo desmitnieku. Trīs uzvaras deviņos mačos guvusi "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kamēr 12.vietā ar divām uzvarām septiņās cīņās ir "Latvijas Universitāte", bet tālāk ar divām uzvarām desmit dueļos ir "Liepāja", viens panākums deviņos mačos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistiem. Savukārt tabulu ar zaudējumiem visās deviņās spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies 21. novembrī, kad piedāvāsim divu spēļu translācijas. Pulksten 19:00 "Betsafe/Jūrmala" uzņems "Jēkabpili/SMScredit.lv", bet tajā pašā laikā Tallinā dueli pret "Tal Tech" sāks "Valmiera Glass/ViA".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!