Trīs pašmāju klubi - "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola", "Liepāja" un "Latvijas Universitāte" (LU) - svētdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta ietvaros piekāpās Igaunijas vienībām.

Viscienījamāko pretestību ziemeļu kaimiņiem izrādīja LU, kas savā laukumā ar rezultātu 72:77 (20:19, 8:15, 26:20, 18:23) piekāpās Igaunijas vicečempiones "Tartu Universitātes" basketbolistiem.

LU rindās ar 16 punktiem izcēlās Renārs Birkāns, bet pa 13 punktiem bija Kārlim Žundam un Linardam Jaunzemam, kurš izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas. Vēl studentiem rezultatīvi bija pērnā gada Eiropas U-18 vicečempioni Adrians Šnipke un Edvards Mežulis, kuri guva attiecīgi 12 un 11 punktus. Tikmēr pretiniekiem 21 punktu iemeta talantīgais lietuvietis Arns Veļička.

LU pēdējo septiņu spēļu laikā guvusi tikai vienu uzvaru, tomēr šodienas pretinieki "Tartu Universitāte" šādā nogrieznī izcīnījuši par diviem panākumiem panākumu vairāk. Abas komandas šosezon savā starpā vēl nebija spēkojušās.

Citā mačā "Liepāja" viesos ar rezultātu 83:96 (19;23, 16:29, 25:19, 23:25) piekāpās Pērnavas "Sadam" komandai.

Vēju pilsētas vienībā ar 28 punktiem izcēlās Džastins Džonsons, 17 punkti bija Torrenss Rovs, bet 15 punkti bija Eduardam Hāzneram. Uzvarētājiem 32 punktus iemeta Demetre Riverss.

"Liepājai" pašlaik ir četru zaudējumu sērija, tomēr sekmīgi pēdējā laikā nav spēlējuši arī "Sadam" basketbolisti - trīs zaudējumi piecos mačos. Oktobrī liepājnieki šai komandai savā laukumā gan zaudēja ievērojami - ar 62:93.

Visbeidzot "Valmiera Glass"/ViA savā laukumā ar rezultātu 63:86 (19:26, 19:20, 11:21, 14:19) piekāpās Tallinas "Kalev"/TLU komandai.

Valmieriešiem 21 punktu guva Edmunds Elksnis, bet 18 punkti bija Valteram Liepiņam.

Valmieras komanda pēdējā laikā spēlējusi sekmīgi, jo piecu maču laikā guvusi trīs uzvaras, kamēr šīs dienas pretiniekiem "Kalev"/TLU bija trīs zaudējumu sērija. Abu vienību pirmajā cīņā tika aizvadīti pat trīs pagarinājumi, bet beigās uzvaru savās mājās ar 120:109 guva Tallinas klubs.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 18 uzvarām 19 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 17 uzvarām 19 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 16 uzvarām 18 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 13 panākumiem 18 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar desmit panākumiem 18 mačos ir Tallinas "TalTech", bet desmit uzvaras 19 cīņās ir Tallinas "Kalev"/TLU komandai. Septītajā pozīcijā ar astoņiem panākumiem 16 spēlēs ir "Tartu Universitāte", bet tālāk ar desmit uzvarām 21 mačā seko "Jūrmala"/"Betsafe".

Devītā ar deviņiem panākumiem 20 mačos ir Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar astoņām uzvarām 18 cīņās noslēdz Raplas "Avis Utilitas", kamēr tai ar sešām uzvarām 19 dueļos seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Tālāk ar piecām uzvarām 18 cīņās seko "Latvijas Universitāte", aiz kuras ar četrām uzvarām 17 spēlēs ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits". Četras uzvaras 18 mačos guvusi "Liepāja", bet tabulu ar zaudējumiem visās 18 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!