Otro uzvaru divās spēlēs jaunizveidotās "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pirmajā sezonā trešdien, 3. oktobrī, izcīnīja "Valmiera Glass/ViA", kas abu valstu studentu komandu derbijā ar 106:98 pieveica "Tartu Ulikool".

Valmierieši mača lielāko daļu spēles bija vadībā, tomēr priekšpēdējā minūtē uz brīdi pārsvaru izlaida no rokām, ļaujot Tartu universitātes studentiem panākt 84:80. Nervozā cīņā pamatlaika pēdējās sekundēs komandas uzvarētāju nenoskaidroja (87:87), bet pagarinājuma sākumā valmierieši ieguva vairāku punktu pārsvaru, ko šoreiz nosargāja un svinēja otro uzvaru divos mačos.

Abas komandas mačā nebaidījās uzbrukt aiz tālmetiena līnijas - "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti izdarīja 46 tālmetienus, bet Igaunijas komandas spēlētāji izpildīja 28 trijniekus.

Lieliski maču uzvarētāju rindās aizvadīja Jānis Kaufmanis, kuram 3. oktobrī apritēja 29 gadi. Savā dzimšanas dienā viņš guva 26 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja sešas rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas pretinieku piespēles.

Vēl Valmieras klubam 19 puntkus guva Reinis Ermansons, bet 14 punktus Valters Jānis Liepiņš. "Tartu Ulikool" sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Arns Velička, bet Jūliuss Kazakausks guva 23 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas.

Citos "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačos Latvijas čempioni "Ventspils" nepažēloja "Parnu Sadam" komandu, pieveicot pretiniekus ar 97:62.

"Ventspils" komandā Māris Gulbis guva 17 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Rihards Lomažs un Džonatans Erledžs pievienoja pa 15 punktiem. Tikmēr Pērnavas komandā Mihkels Kirvess sameta 15, bet Saimons Suts 12 punktus.

Pie pārliecinošas uzvaras tika arī "Jūrmala", kas ar 90:67 pieveica "Valga-Valka/Maks&Moorits" komandu.

"Jūrmalas" komandā rezultatīvākie bija garā gala spēlētāji Iļja Gromovs un Endrjū Šmits, kuri sameta pa 15 punktiem, bet Kristaps Mediss pievienoja 13 punktus. Gromovam šajā mačā izdevās tikt pie "double-double", jo viņa kontā arī 13 atlēkušās bumbas Valkas un Valgas apvienotajā komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Guntis Sīpoliņš, kuram arī deviņas bumbas zem groziem.

Savukārt "Ogre" savā laukumā ar rezultātu 78:93 zaudēja Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas sezonu turpina perfekti, trīs spēlēs izcīnot trīs uzvaras.

"Ogres" rindās ar 23 punktiem izcēlās Jānis Pozņaks, bet 14 punktus sameta Edgars Lasenbergs, kamēr Tallinas komandā 21 punktu guva Čevouns Lūiss, bet 16 pievienoja Redžijs Linčs.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides pēc trešdienas spēlēm turpināsies 6. oktobrī, kad "Ogre" savās mājās pulksten uzņems Latvijas čempionus "Ventspili". Pēc tam svētdien, 7. oktobrī, pulksten 17:00 piedāvāsim tiešraidi no Igaunijas - Raplas "Avis Utilitas" uzņems "Jūrmalu".

Kopumā oktobrī portāls "Delfi" piedāvās 18 spēļu tiešraides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!