Foto: F64

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā trešdien, 16. janvārī, uzvaru smagā cīņā guva "VEF Rīga", kas pēdējās minūtēs salauza "Tartu Ulikool" pretestību un uzvarēja ar 81:75. Citā mačā "Valmiera glass/ViA" krietni pakutināja nervus Igaunijas čempioniem "Kalev/Cramo", neizturot spriedzi pēdējā ceturtdaļā un piekāpjoties ar 79:88.

"VEF Rīga" tā bija 15. uzvara 17 spēlēs, "Tartu Ulikool" tas bija astotais zaudējums 15 spēlēs, valmierieši piedzīvoja 12. zaudējumu 17 cīņās, bet "KalevČramo" guva 14. panākumu 16 spēlēs.

"VEF Rīga" visu pirmo puslaiku bija iedzinējos un pirmo reizi vadībā izvirzījās vien trešās ceturtdaļas vidū. Lai gan Latvijas vicečempioni ieguva pat deviņu punktu pārsvaru, pēdējās ceturtdaļas vidū "Tartu Ulikool" atguva vadību. Vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Tartu Ulikool" panāca 72:72, bet mača izskaņā daudz drošāk nospēlēja "VEF Rīga", svinot grūtu uzvaru.

Abu komandu sastāvos toni noteica pamatpiecnieka spēlētāji – "VEF Rīga" rezervisti guva 11 punktus, bet mājiniekiem rezervistiem tikai četri punkti. Latvijas vicečempioniem 20 punktus guva Artus Ate, bet Marekam Mejerim 19 punkti. Tartu "studentiem" Arns Velička guva 22 punktus, 16 punktus guva Robins Kivi, bet 15 punktus – Jūlijs Kazakausks.

"Valmiera glass/ViA" negaidīti sīvi spēkojās Tallinā pret Igaunijas čempioniem. Pirmā puslaika izskaņā vidzemnieki no 33:39 panāca 51:44, un tad minimālu pārsvaru saglabāja pirms pēdējās ceturtdaļas. Nervozā gaisotnē, saņemot vairākus strīdīgus pārkāpumus, kā arī tehniskās un nesportiskās piezīmes, valmierieši nespēja turēt līdzi un piedzīvoja zaudējumu ar deviņu punktu starpību.

Valmieras komandas rindās atkal "uguņoja" Jānis Kaufmanis, gūstot 30 punktus. "Kalev/Cramo" sastāvā pa 17 punktiem guva Branko Mirkovičs un Kristjans Kitsings, bet 16 punkti Janari Joesāram.

Vēl vienā mačā "Betsafe/Jūrmala" sagādāja kārtējo zaudējumu pastarītei "Jēkabpils/SMScredit.lv" komandai - kūrortpilsētas komanda svinēja uzvaru ar 77:72.

Praktiski visu maču vadībā bija jūrmalnieki, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Edgars Štelmahers ar diviem soda metieniem izlīdzināja rezultātu 61:61. 84 sekundes pirms spēles beigām Leons Gilmors ar tālmetienu vēl deva cerības jēkabpiliešiem (69:71), bet atlikušajā laikā "Betsafe/Jūrmala" nosargāja uzvaru.

Uzvarētājiem, kuri mačā iesaistīja vien septiņus basketbolistus, 20 punktus guva Kārlis Lasmanis. Jēkabpils vienībā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Štelmahers, bet Gilmors guva 18 punktus.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies sestdien, 19. janvārī, ar divām translācijām - "Ventspils" uzņems "Tal Tech", bet "Betsafe/Jūrmala" tiksies ar pierobežas komandu "Valga-Valka/Maks&Moorits". Pēc tam svētdien piedāvāsim vienu maču no Kurzemes - "Liepāja" uzņems "Tal Tech".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!