Foto: AP/Scanpix
ASV sportists Sems Kendrikss otrdien Londonā triumfēja pasaules čempionāta vieglatlētikā kārtslēkšanas sacensībās, kur bronzu ieguva titulētais francūzis Reno Lavilenjē, atkal neizcīnot zeltu.

Kendriksam fināla izdevās pārvarēt 5,95 metru augstumā novietotu latiņu.
Savukārt pie 5,89 metru atzīmes apstājās polis Pjotrs Liseks un Lavilenjē, kuriem attiecīgi sudrabs un bronza. Liseks šo augstumu pievarēja ar pirmo mēģinājumu, bet Lavilenjē vajadzēja divus piegājienus.

Kendriksam šī ir pirmā medaļa pasaules čempionātos, bet pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņš ieguva bronzu.

Tikmēr Lisekam šī ir otrā medaļa, jo pirms diviem gadiem Pekinā viņš bija trešais.

Lavilenjē kļuvis par pirmo Francijas vieglatlētu, kurš pasaules čempionātos izcīnījis piecas medaļas - viņa krājumā ir viens sudrabs un četras bronzas.

Lavilenjē 2012.gadā Londonā, tajā pašā stadionā, kur notiek pasaules čempionāts, tika kronēts par olimpisko čempionu, bet pērn viņam neizdevās atkārtot sasniegto, jo francūzis piekāpās brazīlietim Brazam da Silvam. Viņu sarūgtinājušais da Silva nedēļu pirms pasaules čempionāta sliktās fiziskās formas un savainojumu dēļ atsauca dalību no sacensībām.

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sprinteris Veide van Nīkerks otrdien Londonā triumfēja pasaules čempionāta vieglatlētikā 400 metru sprinta finālā, kur vēdera vīrusa dēļ nestartēja viens no viņa sīvākajiem konkurentiem Īzaks Makvala no Botsvānas.

Vēl Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sprinteris Veide van Nīkerks 400 metru sprinta finālā, kur vēdera vīrusa dēļ nestartēja viens no viņa sīvākajiem konkurentiem Īzaks Makvala no Botsvānas.

Van Nīkerks distanci veica 43,98 sekundēs, tuvāko sekotāju Stīvenu Gārdneru no Bahamu salām apsteidzot par 0,43 sekundēm.

Tikmēr bronzu izcīnīja Abdelelahs Haruns no Kataras, kurš stadiona apli veica pussekundi lēnāk nekā van Nīkerks.

Van Nīkerks, kurš ir viens no favorītiem arī uz pusi īsākā distancē, par pasaules čempionu tika kronēts arī pirms diviem gadiem Pekinā, bet pērn Riodežaneiro viņš izcīnīja olimpisko zelta medaļu.

Divos pasaules čempionātos pēc kārtas 400 metros uzvarējuši arī slavenie amerikāņi Maikls Džonsons un Džeremijs Voriners.

Zīmīgi, ka pusfinālos ātrāk par van Nīkerka fināla rezultātu skrēja Makvala, kurš svētdien ar 43,89 sekundēm laboja Bahamu salu rekordu. Tiesa, Makvala saķēris vēdera vīrusu, kā dēļ viņam šis čempionāts ir beidzies.

Makvala ir divkārtējas Āfrikas čempions 400 metru distancē.

Bija paredzēts, ka viņš startēs arī 200 metros, taču Makvala jau pirmdien atsauca dalību no priekšskrējieniem.

Savukārt otrdien Botsvānas sprinteris sociālajā vietnē "Facebook" rakstīja, ka nejūtas labi, bet dažas stundas pirms fināla Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) paziņoja, ka viņš nepiedalīsies 400 metru zelta skrējienā.

Savukārt Francijas vidējo distanču skrējējs Pjērs Ambruāzs Boss uzvarēja 800 metru distancē.

Boss finālā divus stadiona apļus veica vienā minūtē un 44,67 sekundēs.

Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja Polijas skrējējs Adams Kščots, kurš francūzim zaudēja 0,28 sekundes, bet bronza tika kenijietim Kipjeogonam Betam, kurš no Bosa atpalika 0,54 sekundes.

Boss pirms četriem gadiem Helsinkos izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā, bet pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs palika pirmais aiz goda pjedestāla.

Savukārt Kščots otrajās meistarsacīkstēs pēc kārtas izcīnīja sudrabu.

Planētas labākais 800 metru skrējējs Deivids Rudiša no Kenijas augšstilba muskuļa savainojuma dēļ šajā pasaules čempionātā nepiedalās.

Kenijietis ir divkārtējs olimpiskais un divkārtējs pasaules čempions.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!