Foto: AFP/Scanpix
Jamaikas vieglatlētikas vadība apstiprinājusi izskanējušās ziņas par trīskārtējās olimpiskās čempiones, sprinteres Veronikas Kembelas-Braunas pieķeršanu dopinga lietošanā un sportiste uz laiku diskvalificēta.

Maijā ņemtajās analīzēs 31 gadu vecās sportistes asinīs konstatēts aizliegts diurētiķis, bet konkrēts vielas nosaukums pagaidām nefigurē. Diurētiķi tiek uzskatīti par tā saucamajiem maskētājiem, ar kuru lietošanas palīdzību var slēpt aizliegto vielu lietošanu.

Jamaikas Vieglatlētikas asociācija paziņojumā norāda, ka Kembelas-Braunas lieta šobrīd tiek izskatīta un par viņas iespējamo sodīšanu lems speciāli izveidotā komisija. Pati sportiste atsaukusi dalību no tuvākajām sacensībām un piekritusi pagaidu diskvalifikācijai, tādējādi izrādot vēlmi sadarboties.

Sportistes menedžeris Klods Braians paziņojumā uzsvēris, ka sportiste vienmēr ir bijusi godīga un cīnījusies tikai skrejceļā

Sportistei tuvu stāvoši cilvēki pauduši cerību, ka Kembela-Brauna var arī nesaņemt diskvalifikāciju, jo aizliegtā viela, visticamāk, bijusi kādas ziedes sastāvdaļa. Šo ziedi sportiste lietojusi, ārstējoties no kājas traumas, un tas ir norādīts viņas dopinga kontroles veidlapā. Tomēr Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) jau ilgu laiku paudusi viedokli, ka sportisti paši ar atbildīgi par to, ko viņi lieto, un uzmanīgi ir jāpēta visi lietotie medikamenti un uztura bagātinātāji.

Kembela-Brauna 2004.gadā kļuva par olimpisko čempioni 200 metru sprintā un Jamaikas komandas sastāvā izcīnīja zeltu arī 4x100 metru stafetē, bet pēc četriem gadiem Pekinā atkārtoti triumfēja 200 metros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!