Titulētais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts no pasaules čempionāta atvadījās visnepatīkamākajā veidā - gūstot traumu 4x100 m stafetes pēdējā posmā, kamēr uzvaru ar sezonas labāko rezultātu pasaulē un jaunu Eiropas un nacionālo rekordu svinēja mājinieki, Lielbritānijas sprinteri.

Neilgi pēc stafetes kociņa saņemšanas, Bolts izdarīja tikai dažus soļus, sāka klibot un saļima uz skrejceliņa. Vēlāk Bolts ar komandas biedru palīdzību tomēr aizkliboja līdz finišam un ārkārtīgi sarūgtināts atstāja stadionu. Kā zināms, šis bija pēdējais pasaules čempionāts slavenajam Jamaikas sportistam, un no Londonas viņš atvadās ar 100 m sprintā izcīnīto bronzas medaļu.

Uzvaru 4x100 m stafetā izcīnīja mājinieki, Lielbritānijas komanda, ko pārstāvēja Čidžindu Udža, Adams Džemili, Daniels Talbots un Netanēls Mičels-Bleiks. Viņi distanci veica 37,47 sekundēs, kas ir labākais rezultāts šosezon pasaulē un jauns Eiropas un Lielbritānijas rekords.

Sudrabs ASV kvartetam - Maikam Rodžersam, Džastinam Getlinam, Džeilenam Beikonam un Kristanam Kolmenam. Viņu rezultāts – 37,52 sekundes. Bronza Japānas izlasei - Šuhei Tadam, Šotam Ilzukam, Hošihidam Kirju un Kendži Fudžimicu, kuri 4x100 metrus noskrēja 38,04 sekundēs.

Kā ziņojām, Bolts jau pēc individuālajām sacensībām 100 m sprintā sūdzējās par sāpēm, taču pauda gatavību skriet arī stafetē, ko pierādīja, nodrošinot Jamaikas komandai iekļūšanu finālā.

Dāmām 4x100 m stafetē triumfēja ASV kvartets: Alija Brauna, Elisona Fēliksa, Moroleika Akinosuna un Torija Bovija distanci veica 41,82 sekundēs, kas bija sezonas labākais rezultāts pasaulē. Sudraba medaļas tiek Lielbritānijas sportistēm Ašai Filipai, Dezirē Henrijai, Dinai Ašerai-Smitai un Derilai Neitai, kuras stafeti noskrēja 42,12 sekundēs.

Vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena nodrošināja Jamaikas sprinteres, kas piekāpās lielbritānietēm vien 0,07 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!