Foto: AFP/Scanpix
Britu vieglatlēti ir sašutuši par to, ka uz pasaules čempionāta formastērpiem nav Lielbritānijas karoga, vēsta vietējie mediji.

Olimpiskais čempions tāllēkšanā Gregs Razerfords savā "Twitter" kontā ievietojis sacensību formas attēlu ar komentāru: "Tas nav īsti pareizi… Kur ir "Union Jack"!?1?". Par "Union Jack" Lielbritānijas karogu dēvē sarunvalodā.

Well this isn't right... Where's the Union Jack!?!? @BritAthletics
(this is the kit for worlds) pic.twitter.com/RAVoi6yRex— Greg Rutherford (@GregJRutherford) August 13, 2015

Kā redzams ziņas titulbildē, vēl jūlijā sacensībās uz britu formastērpiem bija Lielbritānijas karogs. 

Razerfordam piekrīt gan olimpiskie, gan paralimpiskie britu vieglatlēti. "Mēs visi formastērpu velkam karoga dēļ. Un es nezinu nevienu citu valsti, kas būtu tā rīkojusies," saka četrkārtējais paralimpiskais čempions Deivids Veirs. Arī divkārtējā Atēnu olimpisko spēļu čempione, lēdija Kellija Holmsa ir vienisprātis ar Razerfordu: "Pilnīgi piekrītu. "Union Jack" ir ikona." Citi norāda, ka bez karoga britu formastērps viegli būtu uzskatāms par franču vai amerikāņu formu, kuru karogs ir identiskās krāsās - zils, balts un sarkans.

Lielbritānijas izlases barjerskrējējas Sindijas Ofili "Instagram" ievietotajā fotogrāfijā redzams, ka uz dažiem valsts komandas apģērbiem karogs ir, piemēram, uz mugursomas, sporta somas un iesildīšanās treniņtērpa.

Excited to have finally received my first full British Kit!! Thanks @britishathletics 🇬🇧 #WorldChamps2015

A photo posted by Cindy Ofili (@cindyofili) on

Lielbritānijas Vieglatlētikas savienības ("British Athletics") prese sekretāre "Sky News" norādīja, ka valsts karogs atrodas uz lielākās daļas sportistu ekipējuma, bet karoga iztrūkumu uz citiem apģerba gabaliem skaidro ar sporta tradīcijām. "Vairums olimpisko sporta veidu pārstāvju kā peldētāji un riteņbraucēji gadiem ilgi uz formastērpiem ir likuši federācijas nosaukumu un logotipu, kas veido spēcīgu komandas identitāti," viņa saka. "Šo pieeju mēs veiksmīgi izmantojām 2012. gadā, kad tradicionālo Lielbritānijas karogu nomainījām ar "TeamGB" logo un tas guva lielu sabiedrības atbalstu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!