Foto: Reuters/Scanpix
Jaunākais papildinājums pasaules vieglatlētikas dopinga skandālā ir titulētu Itālijas sportistu pieķeršana aizliegto preparātu lietošanā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Itālijas Olimpiskās komitejas (CONI) publiskotais Itālijas Antidopinga organizācijas (NACO) pētījums liecina, ka dopinga pārkāpumi atklāti vairākiem vadošajiem šīs valsts vieglatlētiem, ieskaitot Eiropas un pasaules čempionātu, kā arī olimpisko spēļu medaļniekus.

NADO sarakstā ir iekļuvuši trīskārtējais olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs trīssoļlēkšanā Fabricio Donato, kurš pēdējo savu medaļu izcīnīja Londonas Olimpiādē, būdams 35 gadus vecs, pašreizējais Eiropas čempions maratonā Daniele Meuči un 2006. gada Eiropas čempions tāllēkšanā Endrjū Hovs, kā arī 2003. gada pasaules čempionāts un 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs kārtslēkšanā Džuzepe Džibilisko un bijusī Eiropas čempione maratonā Anna Inserti.

Kopumā "nogrēkojušos" sportistu sarakstā ir iekļauti 26 atlēti, kuriem draud diskvalifikācija uz diviem gadiem.

Itālijas Vieglatlētikas federācijas prezidents Alfio Džiomi gan norādījis, ka vainot tikai sportistus vien nebūtu prātīgi. "Sportisti ir sākuma un beigu posms, pa vidu vēl ir treneri, klubi, federācija un CONI," viņš saka. "Mums visiem ir jājūt atbildība."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!