Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vieglatlēte Aiga Grabuste piektdien kvalificējās Eiropas čempionāta telpās finālam tāllēkšanā.

Savā labākajā mēģinājumā Grabuste aizlēca 6,57 metrus tālu, kas kvalifikācijā deva sesto vietu. Iepriekšējos mēģinājumos viņa sasniedza rezultātus 5,95 metri un 6,51 metrs. Finālā iekļuva astoņas sportistes.

Fināls risināsies sestdien.

Tikmēr Latvijas kārtslēcējs Mareks Ārents piektdien nespēja kvalificēties Eiropas vieglatlētikas čempionāta telpās finālā, lai arī sasniedza atkārtotu personisko rekordu.

Latvietis sacensības sāka ar 5,25 metru augstumu, ko pārvarēja ar pirmo reizi. 5,45 metrus viņš arī pārleca ar pirmo reizi, bet, lai tiktu galā ar 5,60 metriem, Ārentam vajadzēja trīs piegājienus. 5,70 metrus viņam neizdevās pārlekt, sacensības noslēdzot 11.vietā.

Finālam kvalificējās divi sportisti ar rezultātu 5,60 metri, bet viņi šo augstumu pārleca ar pirmo piegājienu.

Cits latviešu kārtslēcējs Kārlis Pujāts pārleca 5,05 metru augstumu, bet ar 5,25 metriem viņš netika galā, Eiropas čempionātā paliekot 19.vietā.

400 metru skriešanas sacensībās Latvijas pārstāvis Jānis Baltušs sasniedza rezultātu 48,82 sekundes, nekvalificējoties pusfinālam. Viņš savā skrējienā bija pēdējā, sestajā vietā, bet sacensībās noslēdza 30. vietā no 33.

Tikmēr 800 metru skrējienā Latviju pārstāvēja trīs sportisti - Renārs Stepiņš, Pauls Ārents un Kristaps Valters. Stepiņš savā skrējienā finišēja pēc 1:51,20 minūtēm, paliekot sestais. Pauls Ārents sasniedza laiku 1:50,62 minūtes, skrējienā ierindojoties ceturtajā vietā, bet Valtera rezultāts bija 1:50,94 minūtes, kas deva piekto vietu skrējienā. Neviens pusfinālam nekvalificējās.

Vakara sesijā norisinājās kvalifikācijas sacensības augstlēkšanā dāmām, kur pamatsacensībās neizdevās iekļūt Madarai Onužānei. Pirmais viņas lēciens 1,72 metru augstumā bija veiksmīgs, bet pēc tam ar otro mēģinājumu izdevās pievārēt piecus centimetrus augstāk novietoto latiņu. Savukārt 1,82 metru augstumu Latvijas sportiste nespēja pārlēkt nevienā no trim reizēm, šo čempionātu noslēdzot ar ieņemtu 21.vietu 22 dalībnieču konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!