Foto: DELFI
Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) dopinga skandāla dēļ piektdien piesprieda pagaidu diskvalifikāciju Krievijas Vieglatlētikas federācijai.

"Pagaidu diskvalifikācija ir smagākās sankcijas, ko mēs šobrīd varam piespriest," paziņojumā citēts IAAF prezidents Sebastians Ko.

"Mēs diskutējām un vienojāmies, ka sistēma ir izgāzusies, ne tikai Krievijā, bet visā pasaulē. Šis ir kaunpilns signāls. Skaidrs, ka blēdīšanās jebkādā līmeni nav pieļaujama," piebilda Ko.

Krievijai draud liegums nākamgad piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, jo valsts sportistus un amatpersonas apsūdz dopinga pārkāpumos.

Jau ziņots, ka Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izveidotā izmeklēšanas komisija, kura 11 mēnešus pārbaudīja dažādus dopinga pārkāpumus Krievijas vieglatlētikā, pirmdien rekomendēja IAAF uz laiku apturēt Krievijas sportistu dalību sacensībās.

WADA otrdien apturēja Maskavas antidopinga aģentūras darbību, kuras vadība un darbinieki tiek turēti aizdomās par krāpšanos un dopinga lietošanā pieķertu sportistu saudzēšanu.

Izmeklēšanā arī noskaidrots, ka Maskavas antidopinga laboratorija, kas ir WADA akreditēta iestāde, iznīcinājusi vairāk kā 1400 analīžu, tādējādi apzināti slēpjot potenciālos dopinga lietotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!