Foto: F64

Latvijas labākā daudzcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa sacensību apritē atgriezusies ar personīgo rekordu lodes grūšanā.

Latvijas sportiste, startējot metēju seriāla sacensībās Tallinā, lodi grūda 14,03 metrus tālu, kas viņai ir jauns rekords. Tallinā aizvadītajās sacensībās ar rezultātu 15,89 metri uzvarēja igauniete Ketlina Piremjē.

Ikauniece-Admidiņa pērn pasaules čempionātā guva kājas aizmugurējā muskuļa savainojumu. Sportistei tika veikta operācija, bet rehabilitācijas process netiek sasteigts, tāpēc viņa augustā nestartēs Eiropas čempionātā Tallinā.

Plānots, ka Ikauniece-Admidiņa nākamajā nedēļā startēs arī Latvijas čempionātā, piedaloties lodes grūšanas un šķēpmešanas sacensībās.

Tikmēr sestdien Beļģijā Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) sērijas sacensībās "Night of Athletics", kas norisinājās Zolderas pilsētā, Līga Velvere 800 metros finišēja pēc divām minūtēm un 1,97 sekundēm, ieņemot sesto vietu. Savukārt vīru konkurencē 800 metros Daniels Bambals savā skrējienā bija astotais, distanci veicot minūtē un 56,92 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!