Foto: Sense media
Sestdien, 23.maijā, notikušajā "Jēkaba krosā" - tautas skrējienā pa Liepājas pludmali un kāpām - uzvarēja Linards Butauts.

No sievietēm finišu visātrāk sasniedza Irīna Štūla-Pankoka.

Linards Butauts uzvaras laurus plūca, aptuveni 7,5 kilometrus pieveicot 31 minūtē un 32.19 sekundēs. Otro labāko rezultātu uzrādīja Ruslans Šuļga, kurš trasē pavadīja attiecīgi 32 minūtes un 40.10 sekundes. Bet trešajā vietā ierindojās Gatis Pranks ar laiku 33 minūtes un 1.50 sekunde.

Sieviešu vidū labākā bija panākumiem bagātā un Liepājā zināmā skrējēja Irīna Štūla-Pankoka, finišu sasniedzot pēc 34 minūtēm un 57.73 sekundēm. Otrajā vietā ierindojās Evija Gūtmane ar laiku 37 minūtes un 51.48 sekunde, bet trešā ātrākā bija Iveta Pūpola ar laiku 38 minūtes un 7.77 sekundes.

Kopumā vīru konkurencē piedalījās 63 dalībnieki, bet dāmām finišu sasniedza 27 skrējējas.

Kross norisinājās pa iezīmētu trasi kāpās un liedagā. Dalībniekiem divos apļos bija jāveic ~7,5 kilometri. Skriešana pamatā notika pa divu veidu segumiem: sausām birstošām smiltīm kāpās un mitrām pieblietētām smiltīm liedagā. Skrējiena sacensība bija individuāla. Uzvarēja sportists, kurš distanci pieveica visātrāk.

Liepājnieks Linards Butauts neslēpa, ka jūtas patīkami pārsteigts par uzvaru, jo skriešana nav lieta ar ko nodarbotos ikdienā, tas ir vairāk hobijs. Viņam tuvs ir basketbols, apmeklējot arī svaru zāli. "Strādāju apsardzē, un tur ir jābūt labā fiziskajā formā," puisis min, kas, iespējams, palīdzējis izcīnīt uzvaru. Runājot par aizvadīto pārbaudījumu, Linards atzīst, ka visgrūtāk bijis neilgi pirms finiša, kad, skrienot gar jūru, vējš bijis tieši pretī. "Ja pūstu mugurā, dzītu uz priekšu," viņš atminas, taču par padarīto jūtas gandarīts.

Kopumā tika apbalvoti 1. – 6. vietu ieguvēji vīriešu un sieviešu grupās. Ātrākie saņēma vērtīgas sponsoru balvas – no "BlueShockBike", "Tonus Elast" (ACTIV Line produkti), "Sportland", "Dion Sportlab", LOC Baseins&SPA, Liepājas domes un citiem atbalstītājiem. Savukārt īpašo apbalvojumu – Jēkaba krosa trofejas, ko darinājis tēlnieks Ģirts Burvis, savā īpašumā ieguva 1. – 3. vietu laureāti.

Pēc sacensībām viens no organizatoriem Reinis Rozītis atzina, ka viss iecerētais izdevies un priecājas, ka pirmais "Jēkaba kross" aizvadīts veiksmīgi. "Manuprāt, tas vairāk aizbaidīja skatītājus, ne dalībniekus," R.Rozītis uzteic ikvienu sacensību skrējēju, kurš, spītējot nemīlīgajiem laikapstākļiem - lietum un vējam, izmēģināja spēkus ne tajā pašā vieglākajā trasē. "Jā, šis pasākums nebija ģimenēm ar bērniem, tās bija individuālas sacensības, kurās parādīt savu varēšanu," atzīst organizators, norādot, ka starp dalībniekiem bijuši gan tādi, kuriem skriešana ir ikdienas nodarbe, gan tādi, kuri uz to saņēmušies varbūt pirmo reizi. "Nu ir zināms, uz ko tiekties, un nākamgad parādīt labāku sniegumu," R.Rozītis mudina arī turpmāk ikvienu aktīvi kustēties un jūnijā pieteikties jau nākamajam sporta sērijas "Izrāviens" pasākumam - Liepājas pusmaratonam, kas norisināsies 18.jūlijā.
Detalizētāk ar "Jēkaba krosa" rezultātiem var iepazīties mājas lapā izraviens.eu.

Jāatzīmē, ka Jēkaba kross norisinājās sporta sērijas "Izrāviens" ietvaros, un ikviens šo sacensību finišējušais uzsāka cīņu par sporta sērijas "Izrāviens" kausu. Lai to iegūtu, dalībniekiem jāpiedalās vismaz trīs sporta sērijas "Izrāviens" sacensībās. Jo, finišējot katrā no pasākumiem, papildus konkrētā pasākuma apbalvojumiem dalībnieks saņems ieskaites punktus, kas ļaus pretendēt uz lielo balvu. Kopumā tiks apbalvoti labākie seši vīrieši un sievietes individuālajā vērtējumā. Apbalvošanas ceremonija notiks Liepājas sportistu godināšanas pasākumā "Sporta laureāts 2015", kas norisināsies nākamā gada sākumā.

Jēkaba krosu organizēja biedrība "Liepājas Vieglatlētikas klubs" sadarbībā ar Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!