Foto: AFP/Scanpix
Vēl viena tiesu instance ir noraidījusi Krievijas vieglatlētes Kristīnas Ugarovas prasību pret Vācijas telekanālu ARD par goda un cieņas aizskaršanu, ziņo aģentūra TASS.

Šā gada 18. janvārī Dorogomilovskas tiesa Maskavā noraidīja Ugarovas prasību, bet tagad Maskavas pilsētas tiesa ir noraidījusi viņas apelāciju par janvāra spriedumu. Tagad Ugarovai ir tiesības pusgada laikā apstrīdēt šo tiesas lēmumu.

Ugarova tiesā pieprasīja ARD likvidēt dokumentālo filmu par dopinga problēmām Krievijā, kurā galvenie informatori bija Jūlija un Vitālijs Stepanovi, kā arī atsaukt tajā sniegtās liecības. Šajā filmā ar slepeno kameru nofilmētā Ugarova ar citu skrējēju Tatjanu Mjazinu apsprieda aizliegto preparātu lietošanu.

"Mēs iesniedzām apelāciju par prasības noraidīšanu un vakar, 10. aprīlī, notika tiesas noklausīšanās. Tiesas sēde ilga trīs stundas un diemžēl tika pieņemts tāds par lēmums," TASS citē Ugarovu. "Mums ir pusgads apelācijai. Ar savu rīcību es gribu parādīt, ka mūsu ir dzīvs kaujinieciskais gars, un šīs pagaidu situācijas mūs tikai padara stiprākus."

"Paužu savu pilsonisko nostāju arī kā Sportistu tiesību aizstāvēšanas fonda direktore par mūsu kā sportistu un arī parasto pilsoņu tiesību pārkāpumiem," saka sportiste. "Dopinga analīžu pārbaude tehniskajam personālam, masieriem un sportistu treneriem vien ir Krievijas Federācijas konstitūcijas 21. panta 2. daļas un 22. panta 1. daļas pārkāpums. Ar tādiem tempiem drīz dopingu pārbaudīs līdzjutējiem tribīnēs un sporta ierēdņiem Valsts domē. Nav iespējams palikt vienaldzīgam, kad gandrīz visi mūsu pagājušo laiku elki tiek publiski "sisti krustā", kad viņiem atņem līdzvērtīgā cīņā iegūtās medaļas."

Pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojuma Ugarova līdz ar 2012. gada olimpisko čempioni Mariju Savinovu, Londonas spēļu bronzas medaļas ieguvēju Jekaterinu Poistogovu un Anastasiju Bazdirevu tika atstādinātas no dalības sacensībās.

Poistogova vēlāk iesniedza apelāciju Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS), kas lēma, ka WADA ziņojumā sniegtie pierādījumi nav pietiekami un sportiste saglabāja Londonas spēlēs iegūto medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!