Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas vieglatlēte Lauma Grīva trešdien pasaules čempionātā ar piekto labāko rezultātu kvalificējās finālsacensībām tāllēkšanā, neskatoties uz visai skarbajiem laika apstākļiem, spēcīgo lietu un pretvēju, intervijā Latvijas Vieglatlētikas savienībai (LVS) atklāja sportiste.

Kā ziņojām, Lauma Grīva trešdien lietainos apstākļos pirmajā mēģinājumā lēca 6,50 metru tālumā, bet otrajā mēģinājumā uzlaboja savu rezultātu, aizlecot 6,58 metrus tālu, kas bija piektais labākais rezultāts kvalifikācijā.

"Vēl sliktāki laikapstākļi nevarēja būt. Šo sezonu sāku ar sacensībām pērkona negaisā, atlika kļūt spēcīgākai un būt gatavai jebkādiem laikapstākļiem. Par finālu daudz nedomāju, jo galvenais bija aizlēkt pēc iespējas tālāk. Šosezon bijis ļoti daudz maču, jo dzinos pēc rezultāta, lai varētu izpildīt pasaules čempionāta normatīvu," stāstīja vieglatlēte.

Pirmajā lēcienā Grīvai pretvējš bija 1,3 metri sekundē, taču tas netraucēja sasniegt rezultātu, ar kādu būtu pieticis finālam.

"Jauns personīgais rekords ar pretvēju. Šķiet, ka pirms tam bija 6,48 metri 1,7 metri sekundē pretvējā. Esmu ļoti gara, un pretvējš bija lielākais klupšanas akmens visus šos gadus. Kā ieraudzīju pretvēju, tā nodomāju - viss - sacensības beigušās," atklāja Grīva.

No trešā mēģinājuma latviete atteicās, un konkurentes viņu tā arī neizstūma no finālistu pulka.

"Drusciņ uztraucos, nebiju tik pārliecināta, vai mani neapsteigs. Bija auksts un sāka vilkt muskuļus aizmugurē, ar kuriem visu karjeru esmu mocījusies. Izlēmu, ka neriskēšu, jo piektā vieta tobrīd šķita stabila," uzsvēra Grīva.

Fināla kvalifikācijas normatīvs bija 6,70 metri, taču nevienai no tāllēcējām no neizdevās izpildīt, finālsacensībās iekļūstot 12 labāko rezultātu īpašniecēm.

Finālsacensības norisināsies piektdien plkst. 21.10 pēc Latvijas laika.

Grīvai šis ir trešais pasaules čempionāts, bet iepriekšējos divos 2011. gadā Tegu un 2013. gadā Maskavā viņa nepārvarēja kvalifikāciju, ieņemot 23. un 16. vietu.

Šosezon 32 gadus vecās Grīvas labākais rezultāts ir 6,72 metri. Lai gan viņa neizpildīja pasaules čempionāta normatīvu, kas bija trīs centimetrus tālāks, latviete tika pie iespējas startēt pasaules čempionātā.

Grīvas personīgais rekords ir 6,86 metri, ko viņa sasniedza 2011. gadā Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensībās Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!