Foto: Reuters/Scanpix
Nedēļu pēc savas 34. dzimšanas dienas par aiziešanu no profesionālā sporta paziņojusi titulētā kubiešu vesera metēja, pasaules un olimpiskā čempione Ipsija Moreno, vēsta Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

Uz atvadām Moreno vēl uzvarēja Centrālamerikas un Karību valstu spēlēs, kas notika Meksikā, turklāt laboja sev piederošo spēļu rekordu, sasniedzot 71,35 metru atzīmi. Tās bija 142. sacensības, kurās Moreno veseri aizlidinājusi tālāk par 70 metriem.

"Es aizeju," pēc sacensībām vietējiem medijiem paziņoja Moreno. "Esmu ļoti apmierināta ar šo rezultātu un gribu atvadīties vēl tad, kad esmu labā formā."

Savā vieglatlētikas disciplīnā Ipsija Moreno debitēja 1993. gadā. 1999. gadā viņa laboja pasaules junioru rekordu vesera mešanā sievietēm. 2000. gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs Moreno palika ceturtā, bet vēlāk tajā pašā gadā jau kļuva par pasaules čempioni pieaugušo konkurencē. 2005. gada pasaules čempionātā Moreno kļuva par pirmo Latīņamerikas vieglatlēti, kas trīsreiz triumfējusi pasaules meistarsacīkstēs.

2004. un 2008. gada olimpiskajās spēlēs Morano izcīnīja sudraba medaļas, bet 2012. gadā Londonā palika sestā.

2008. gadā viņa apprecēja savu ilggadējo partneri Abdelu Mungulu un nākamā gada augustā viņiem piedzima dēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!