Foto: AFP/Scanpix
Pirms gaidāmā Eiropas čempionāta no Vācijas vieglatlētikas izlases izslēgts paralimpiskais tāllēcējs Markuss Rēms, jo kājas protēze viņam "sniedzot priekšrocības" attiecībā uz sportistiem bez invaliditātes, ziņo aģentūra AP.

Vācijas Vieglatlētikas federācija (VVF) atzinusi, ka novērots "ievērojama starpība" lēcieniem, kurus izpildīja Rēms, un tiem, ko veica sportisti bez invaliditātes, līdz ar to protēze uzskatāma par priekšrocību. Vācijas Paralimpiskā komiteja jau paguvusi šo soli nodēvēt par "soli atpakaļ".

"Tas ir ļoti nepatīkami un sarūgtinoši," saka 25 gadus vecais 2012. gada Londonas paralimpisko spēļu čempions Rēms, kurš par šo VVF lēmumu grasās iesniegt apelāciju.

Rēms nupat uzvarēja Vācijas čempionātā, tālākajā lēcienā sasniedzot 8,24 metru atzīmi, taču VVF prezidents izteicies, ka tas sportistam izdevies, pateicoties "katapultas efektam", ko nodrošina protēze un cīņa nav bijusi līdzvērtīga.

Kāju Rēmam amputēja pēc nelaimes gadījuma ar laivu, kad viņam bija 14 gadu. Viņš izmanto tādu pat oglekļškiedras protēzi, kāda ir Dienvidāfrikas republikas skrējējam Oskaram Pistoriusam. Kā zināms, Pistoriuss izcīnīja tiesības tikt iekļautam savas valsts izlasē sacensībām, kurās startē sportisti bez invaliditātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!