Latvijas vieglatlēts Staņislavs Olijars sestdien, 8.martā, Valensijā izcīnīja bronzas godalgu pasaules čempionātā telpās 60 metru barjerskrējienā.

Par pasaules čempionu kļuva slavenais ķīnietis Liu Sjans, kura rezultāts finālā bija 7,46 sekundes. Otrais bija amerikānis Alens Džonsons (7,55 sekundes), bet Olijars kopā ar krievu Jevgeņiju Borisovu dalīja trešo vietu. Olijara un Borisova rezultāts bija 7,60 sekundes.

Atgādinām, ka šorīt priekšsacīkstēs Olijars savā skrējienā bija pirmais, apsteidzot Sjanu, tādējādi iekļūstot pusfinālā. Ķīnas barjerskrējējs skrējienā bija vadībā un tikai pašās beigās nedaudz "piebremzēja", tādējādi ļaujot uzvarēt Olijaram. Latvijas sportista rezultāts bija 7,72 sekundes, bet Sjana rezultāts – 7,73 sekundes.

Neveiksmi Olijara priekšskrējienā piedzīvoja sezonas līderis un viens no galvenajiem favorītiem kubietis Deirons Roblss. Kubas skrējējs startā aizkavējās, domādams, ka ir pāragrais starts, un finiša līniju šķērsoja pēdējais.

Savukārt pusfinālā Olijars savā skrējienā bija otrais, līdz ar to nodrošinot vietu finālā. Olijara laiks pusfinālā bija 7,60 sekundes, kas bija arī viņa labākais sasniegums šosezon. Šajā pusfināla skrējienā ar rezultātu 7,57 sekundes uzvarēja tagad jau pasaules čempions Sjans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!