Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) valde ir apstiprinājusi Latvijas izlases komandu, kas no 22. līdz 30. augustam startēs pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas šogad norisinās Ķīnā, portālu "Delfi" informēja LVS.

Izlasē iekļauti deviņi čempionāta normatīvus izpildījušie sportisti: Madara Palameika šķēpa mešanā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Aiga Grabuste tāllēkšanā, Rolands Štrobinders šķēpa mešanā, Mareks Ārents kārtslēkšanā, Igors Sokolovs vesera mešanā, Sinta Ozoliņa šķēpa mešanā, Arnis Rumbenieks 50 kilometru soļošanā un Anita Kažemāka maratonā.

Čempionāta normatīvus izpildīja arī Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs maratonā, bet sportisti nepiedalīsies čempionātā karstuma dēļ.

"Uzskatu, ka izlase ir spēcīga. Ir pamats domāt par vairāku sportistu iekļūšanu finālos un arī medaļām," paudis izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs, kurš kopā ar komandu dosies uz Ķīnu. "Ceru, ka Pekinas karstums netraucēs sportistiem uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Vairāki izlases sportisti šobrīd ir ļoti labā formā. To pierāda rezultāti sacensības Latvijā – Prezidenta balvas izcīņā un Latvijas čempionātā."

Ņemot vērā augstos sacensību normatīvus, vairākās disciplīnās nav pietiekams normatīvu izpildījušo sportistu skaits. Līdz ar to šajās disciplīnās varēs piedalīties arī tie sportisti, kuri nav izpildījuši sacensību normatīvus.

Šobrīd tiek gaidīta informācija no Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas, vai sacensībās varēs piedalīties Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā, Anete Kociņa un Līna Mūze šķēpa mešanā, kā arī Māris Urtāns lodes grūšanā. Plānots, ka Latvijas Vieglatlētikas savienība par šiem sportistiem tiks informēta otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!