Foto: LETA
Pagājušajā nedēļas nogalē traģiskajā autoavārijā dzīvību zaudējis viens no pēdējo gadu Latvijas labākajiem trīssoļlēcējiem Pāvels Kovaļovs, portālam "Delfi" apstiprināja Latvijas Vieglatlētikas savienībā.

Kā vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība, Kovaļovs trīs reizes bijis Latvijas čempions trīssoļlēkšanā, arī nesen 2015.gada Latvijas ziemas čempionātā viņš bija labākais.

Savulaik viņš veiksmīgi startējis 2013.gada pasaules universiādē, kā arī Eiropas komandu čempionātos Latvijas komandas sastāvā. Kovaļova labākais rezultāts trīssoļlēkšanā - 16,03 m. Viņš ir viens no 16 Latvijas trīssoļlēcējiem, kuri lēkuši tālāk par 16 metriem.

Kopā ar Kovaļovu traģiskajā avārijā dzīvību zaudējusi arī viņa sieva, kura savulaik bijusi laba līmeņa sportiste, un pāra nesen dzimušais bērniņš. Atvadīšanās no Kovaļova notiks šo piektdien, 10.aprīlī plkst. 10:00 Ulbrokas kapos.

"Delfi" jau ziņoja, ka 5.aprīlī notika smaga autoavārija autoceļa Tīnūži - Koknese 30.kilometrā, pie pagrieziena uz Lēdmani, kurā bojā gāja divi pieaugušie un 2,5 mēnešus veca meitenīte.

Sākotnējā informācija liecināja, ka vieglā automašīna veikusi apdzīšanas manevru, kad notikusi frontāla sadursme ar kravas auto. Taču kravas auto vadītājs vēlāk apliecinājis, ka avārijas brīdī apdzīšana nenotika, bet auto atradies pretējā braukšanas joslā un "paskrējis apakšā zem smagās automašīnas". Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!