Foto: AFP/Scanpix/LETA
2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempions francūzis Kevins Majē svētdien triumfēja šā gada pasaules vieglatlētikas čempionāta desmitcīņas sacensībās, bet šķēpmešanas sektorā labākais bija vācietis Johanness Feters.

Divu dienu desmit disciplīnu summā Majers savāca 8768 punktus. Vadību viņš pārņēma pēc lodes grūšanas, kas ir trešā disciplīna, turpinājumā to vairs neatdodot un 1500 metru skrējienu sagaidot drošā līderpozīcijā. Tiesa, neliels uztraukums radās kārtslēkšanā, kad viņš vien ar trešo mēģinājumu pārvarēja 5,10 metru augstumā novietoto latiņu.

Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma Vācijas sportisti - 8564 punktus savāca Riko Freimuts, bet pie 8488 punktiem tika Kaijs Kazmireks.

Tikmēr ļoti cienījamo ceturto vietu ar jaunu personīgo rekordu guva igaunis Janeks Eiglane, kurš vēl sacensību vidū bija tikai 12.pozīcijā, bet četriniekā iekļuva pēc triumfa šķēpmešanā, kas sportistiem ir priekšpēdējā disciplīna.

Kopš 2011.gada pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs nepārspēts bija Eštons Ītons, kurš pašlaik jau ir noslēdzis karjeru.

Šķēpmešanas finālsacensībās Johannesam Veteram neizdevās atkārtot teicamo kvalifikācijas rezultātu, kas bija tālāks par 90 metriem, un čempiona titulam viņam pietika ar 89,89 metru attālumā raidītu šķēpu. Vistālāko metienu vācu sportists sasniedza jau pašā pirmajā mēģinājumā.

Otro un trešo vietu šajā čempionātā ieguva divi čehu sportisti - Jakubs Vadlejhs un Petrs Frīdrihs, kuru tālākie raidījumi bija attiecīgi 89,73 un 88,32 metri. Abiem tas bija personiskais rekords.

Kā zināms, pasaules čempionātam bija kvalificējies arī Latvijas šķēpmetējs Rolands Štrobinders, taču atlases sacensībās viņš nespēja iekļūt labāko divpadsmitniekā un šo čempionātu noslēdza 19. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!