Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Jūrmalas "Grand Prix" uzvarētāju piektdien kļuva igauņu riteņbraukšanas veterāns, 41 gadu vecais Jans Kirsipū, informē rīkotāji.

Komandu vērtējumā labākā bija "Champion System" no Šveices.

Jūrmalas velomaratonā piedalījās 11 starptautiskās un vēl piecas Latvijas profesionālo riteņbraucēju komandas. Šogad tās bija vienīgās starptautiskās profesionālās šosejas riteņbraukšanas sacensības Latvijā.


Otro vietu ieguva grieķis Tamuridis Ioanis ("SP Tableware"), bet trešais bija labākais no Latvijas sportistiem Andžs Flaksis ("Rietumu Delfin").

Jūrmalas "Grand Prix" 182 km garās sacensības Kirsipū pieveica 4:05:11, cieši pēdās sekoja otrās un trešās vietas ieguvēji, attiecīgi atpaliekot vien divas un četras sekundes.

"Šīs sacīkstes bija sarežģītas, ar daudziem atrāvieniem – brīdī, kad redzēju, ka pārējie riteņbraucēji sāka pagurt, es sapratu, ka kādā no nākamajiem atrāvieniem man ir jāizvirzās vadībā. Tāpat jau no paša sākuma redzēju, ka jāturas līdzās Tamuridim Ioannim, kurš arī bija ļoti spēcīgs konkurents," teica Kirsipū. "Vēlos arī pateikties saviem komandas biedriem, ar kuriem es startēju kopā un kuri mani atbalstīja šajās sacensībās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!