Foto: AP/Scanpix

Apkaunojumu piedzīvojošais riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs iesūdzēts tiesā – kāda kompānija ceturtdien iesniedza prasību atdot sportistam izmaksātās prēmijas par uzvarām prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

Kompānija "SCA Promotions" prasību iesniegusi Teksasas tiesā. SCA uzskata, ka ir piekrāpta un apmānīta, jo Ārmstrongam un viņa menedžmenta kompānijai "Tailwind Sports" par riteņbraucēja uzvarām 2002., 2003. un 2004.gada "Tour de France" velobraucienos kopā izmaksāja 12,1 miljonu ASV dolāru. Kā zināms, Ārmstrongam saistībā ar dopinga lietošanu ir atņemti šie trīs un vēl četri (kopā septiņi) "Tour de France" čempiona tituli.

SCA uzskata, ka Ārmstrongs ar krāpšanos ir bojājis arī kompānijas tēlu un reputāciju.

Tā nav pirmā reize, kad Ārmstronga un SCA domstarpības nonāk līdz tiesai. Savulaik SCA atteicās maksāt Ārmstrongam paredzētās prēmijas, jo jau tad bija aizdomas par riteņbraucēja saistību ar dopinga lietošanu. Tomēr Ārmstrongs kompāniju iesūdzēja, ar zvērestu apliecināja savu tīrību dopinga jautājumos, kā rezultātā SCA izmaksāja piecus miljonus ASV dolāru par sportista sasniegumiem, bet vēl 2,5 miljonus samaksāja par mierizlīgumu un advokātiem.

Pēc Ārmstronga atzīšanās dopinga lietošanā SCA bijusi taisnība, un kompānija asi vēršas pret Ārmstrongu.

Ārmstronga skandāls, visticamāk, vēl vairos dažādas prasības pret viņu. Jau zināms, ka civilprasību iesniedzis Ārmstronga bijušais komandas biedrs Floids Lendiss, kurš apsūdz viņu par krāpšanos. Savukārt divi vīrieši no Kalifornijas iesūdzējuši Ārmstrongu saistībā ar viņa autobiogrāfiskajām grāmatām. Vīrieši grāmatas lasījuši kā īstu autobiogrāfiju, nevis zinātnisko fantastiku, taču grāmatas ir izrādījušās "pilnas ar meliem". Tāpēc vīri uzskata, ka ir piekrāpti un piemānīti ar viltus reklāmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!