Foto: Publicitātes foto
Svētdien saulainajos un siltajos laika apstākļos Rīgā esošajā Biķernieku sporta kompleksā norisinājās Latvijas lielākā jaunatnes šosejas riteņbraukšanas sacensību seriāla "Baltais Cerību kauss" priekšpēdējais posms, kurā uzvaru jauniešu vecuma grupā svinēja rīdzinieks Juliāns Isajevs, kamēr starp zēniem nepārspēts palika "Kuldīga/ MSĢ" vienības pārstāvis Arvis Rendors.

Lieliskos laika apstākļos vairāki desmiti Latvijas jauno riteņbraucēju svētdien pulcējās Biķernieku sporta kompleksā, lai aizvadītu pašmāju lielākā jaunatnes seriāla "Baltais Cerību kauss" septīto no astoņiem posmiem. Šoreiz velosportisti sacentās kritērija braucienos pa nepilnus divus kilometru garo apli. Gan zēnu, gan arī jauniešu braucienā sacensības izvērtās ļoti dinamiskas un aizraujošas, jo katra apļa beigās sportisti sacentās starpfinišos, tādējādi cenšoties nopelnīt vērtīgos punktus.

Zēnu un meiteņu apvienotajā braucienā uzvarētājs tika noskaidrots desmit apļu ilgās sacensībās. Pirmajos apļos nevienam no jaunajiem sportistiem atrauties neizdevās, tomēr starpfinišos visaktīvāk punktus pelnīja kopvērtējuma līderis Ādams Veins Rozenfelds no Dobeles, kā arī kuldīdznieks Arvis Rendors. Šo divu sportistu vidū bija ļoti aktīva cīņa par pozīciju teju katra apļa beigās. Brauciena otrajā daļā nelielā vadībā jau atradās kuldīdznieks Rendors, kurš spēja uzvarēt arī pēdējā starpfinišā, kļūstot par posma uzvarētāju. Otrajā vietā ierindojās un kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja Rozenfelds, kamēr pārliecinoši trešajā pozīcijā posmu noslēdza "NN Sporta kluba" pārstāvis Artūrs Krasts. Meiteņu konkurencē triumfs dobelniecei Meganai Grīslītei.

Jaunieši un jaunietes sacentās 16 apļos. Šeit jau pretendenti uz uzvaru bija krietni vairāk. Sākuma daļā pārliecinošās līderpozīcijās izvirzījās talsinieks Raimonds Zlotņikovs, tomēr tad viņš atkrita no vadošās grupas un punktu krājumu nespēja papildināt. Sacensību vidusdaļā vadību jau pārņēma kopvērtējuma līderis Ulvis Horens Korbergs no "NN Sporta kluba/ MSĢ" vienības. Aktīvi un pamanāmi starpfinišos bija arī Kristers Ansons, kā arī Kuldīgas un Smiltenes braucēji, tomēr par līderiem neviens no viņiem nekļuva. Neilgi pirms finiša no visiem atrāvās kuldīdznieks Kristaps Pelčers un "RRS/ Alfa/ MSĢ" pārstāvis Juliāns Isajevs. Tieši Isajevam, pateicoties panākumam pēdējā starpfinišā, izdevās svinēt uzvaru posmā. Tik pat daudz punkti bija arī Korbergam, kuram gan jāsamierinās ar otro pozīciju. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena šoreiz kāpa Kristers Ansons. Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja Korbergs, bet starp jaunietēm pārliecinoši nepārspēta palika Viktorija Sipoviča, kura apsteidza Adeli Ilgu Spigovsku.

"Baltais Cerību kausa" noslēdzošais astotais posms gaidāms 5. oktobrī, kad jaunie riteņbraucēji sacentīsies Kuldīgas MTB krosā. Pēc šī posma arī tiks noskaidroti sezonas uzvarētāji un komandu vērtējuma rezultāti. Seriāla galvenā balva ir jauns šosejas velosipēds, ko savām sporta skolām izcīnīs zēnu un jauniešu grupu uzvarētāji. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!