Foto: Publicitātes foto

Starpsezonas periodā jaunizveidotajai starptautiskajai BMX komandai "FreeAgent/TVE" pievienojies Latvijas elites sportists Rihards Veide, kā arī šī gada pasaules vicečempione G15 grupā Vineta Pētersone.

Eiropā starptautiskā sacensību sezona sāksies aprīļa sākumā ar Eiropas kausa izcīņas pirmajiem posmiem. Starpsezonu periodā virkne elites, kā arī jauniešu grupu sportisti pievienojušies jaunām komandām. Viņu vidū arī divi Latvijas BMX braucēji – Rihards Veide un Vineta Pētersone. Gan Rihards, gan arī Vineta pārstāvēs Nīderlandes starptautisko BMX komandu "FreeAgent/TVE", kas jaunajā sezonā startēs ar "Free Agent" velosipēdiem. Komandā iekļauti braucēji no Nīderlandes, Beļģijas un Latvijas. Vienības krāsas aizstāvēs arī titulētā Nīderlandes elites sportiste Laura Smulders.

Rihards Veide nelielā intervijā pastāstīja par nonākšanu komandā.

Kā nonāci līdz "FreeAgent/TVE" komandai?
Šāda iespēja man parādījās 2014. gada augustā, kad negaidīti saņēmu zvanu no vēl tajā laikā tikai tapšanas stadijā esošās "FreeAgent/TVE" komandas menedžera! Viņi uzreiz izteica spēcīgu piedāvājumu ar vēlmi, lai no angļu "GT/StayStrong" komandas pārnāku uz nīderlandiešu "FreeAgent/TVE" vienību. Neskatoties uz to, ka ar esošās komandas darbību biju apmierināts, izvēlējos pārmaiņas uz gaidāmo sezonu. "FreeAgent/TVE" komandas pozitīvais aspekts noteikti ir "Free Agent" velosipēds, jo daļu no savas karjeras laika, esmu vēlējies izmēģināt šo velo. Tad nu re, no zila gaisa šāda iespēja ir radusies.

Kāds ir komandas mērķis jaunajā sezonā?
Komandas mērķis noteikti ir RIO Olimpiskās spēles. Par cik šo komandu pārstāvēs arī Londonas Olimpisko spēļu bronzas medaļniece Laura Smulders, tad "FreeAgent/ TVE" centīsies nodrošināt visu nepieciešamo inventāru un papildus aprīkojumu, lai šis mērķis izpildās! Kā vēl vienu mērķi varu minēt pozitīva piemēra radīšanu un motivācijas celšanu jaunajiem sportistiem, kuri vēl tikai sapņo par savu profesionālo karjeru.

Pastāsti, ko tu sagaidi no jaunās sezonas...
Būs jauna sezona, jauna komanda un svaigas emocijas. Mērķi jau vairāk vai mazāk paliek tie paši vecie, tomēr šogad gribu beidzot salikt visu kopā un uzstādīt ievērības cienīgu rezultātu! Iepriekšējās sezonās vienmēr kaut kas ir pietrūcis, tomēr šogad mērķis ir censties tā, lai vismaz reizi viss ir savās vietās un nekas neiztrūkst. Tad jau arī rezultāts sekos!

Rihards Veide savas karjeras laikā, iekļūstot pusfinālā, izcīnījis 13. vietu Londonas Olimpiskajās spēlēs, kļuvis par Eiropas vicečempionu un Latvijas čempionu.

Vineta Pētersone pagājušajā sezonā guva lielus panākumus galvenajās sezonas sacensībās. Eiropas čempionātā Ģirta Kātiņa audzēkne izcīnīja uzvaru Eiropas čempionātā, kā arī bija otrā pasaules čempionātā G15 vecuma grupā meitenēm. Vineta sevi pierādījusi kā vienu no talantīgākajām jaunās paaudzes BMX braucējām pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!