Foto: Reuters/Scanpix

Slovākijas riteņbraucējs Peters Sagans no "Liquigas-Cannondale" komandas piektdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" sestajā posmā.

Līdz ar to Sagans, kurš šogad sacensībās piedalās vien pirmo reizi, tika jau pie trešās uzvaras posmos, jo iepriekš viņš bija ātrākais arī pirmajā pilnajā un trešajā posmā.

205 kilometrus garā sestā posma finiša spurtā Sagans apsteidza iepriekšējā posma uzvarētāju vācieti Andrē Greipelu no "Lotto Belisol" vienības un austrālieti Metjū Grosu ("Orica GreenEdge").

Kopvērtējumā pēc sešiem posmiem situācija nemainījās. Līderpozīcijā joprojām atrodas prologā uzvarējušais šveicietis Fabians Kanselara ("RadioShack"), bet viņam par septiņām sekundēm zaudē brits Bredlijs Viginss ("Sky Procycling") un Silvēns Šavanels no Francijas ("Omega Pharma-Quickstep").

Velobrauciens ilgs līdz 22.jūlijam.

Velobraucienā šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!