Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jau 31. maijā Rīgā norisināsies "Elkor Rīgas velomaratons". Galvaspilsētas lielākais velonotikums šogad būs īpašs ar to, ka tā dalībnieki brauks pa līdz šim interesantāko un aizraujošāko trasi, kuras viena daļa vedīs pa Vecrīgu, ļaujot arī ikvienam līdzjutējam atbalstīt savus favorītus. Iepriekšējā pieteikšanās mājas lapā velo.lv un "Elkor" veikalos visās trijās distancēs turpināsies līdz 26. maijam, informē rīkotāji.

Aizvien siltākie un patīkamākie laika apstākļi ir vēstnesis gada lielākajam riteņbraukšanas notikumam Latvijas galvaspilsētā – "Elkor Rīgas velomaratonam". 31. maijā šie lielie riteņbraukšanas svētki Rīgas ielās norisināsies jau 32. reizi. Laika gaitā mainījusies ne tikai riteņbraucēju paaudze, bet arī braukšanas paradumi, velosipēdu attīstība, kā arī dalībnieku skaits. Ja sākotnēji velobraucienā, ko jau no pirmā gada atbalsta Rīgas dome, piedalījās vien pāris simti dalībnieki, tad šajā gadā riteņbraucēju skaits jau varētu pārsniegt četrus tūkstošus velomīļu.

"Elkor" Rīgas velomaratona rīkotājs Igo Japiņš informē, ka "Rīgas dome ir apstiprinājusi visu laiku interesantāko Rīgas velomaratona trasi vēsturē, kas atbilst pasaules čempionāta prasībām."

"Tā iet cauri Vecrīgai ar finišu pie Doma baznīcas. Ceru, ka tas piesaistīs vēl lielāku skatītāju uzmanību. Līdzjutēji pirmo reizi varēs vērot maratonu tiešraidē lietotnē LMT Straume vai internetā straume.lmt.lv. Tiešraide būs pieejama ikvienam. Kuplāko dalībnieku skaitu sagaidām "Spice" tautas distancē," saka Japiņš.

Ikviens aktīvās atpūtas cienītājs tiks aicināts piedalīties kādā no trijām distancēm. Licencētie sportisti var pieteikties 94,8 kilometrus garajai "Dion" sporta distancei. Amatieriem, uzņēmumu kolektīviem un draugu kompānijām lieliski piemērota būs 31,6 kilometru garā "Spice" tautas distance. Populārākā brauciena dalībnieki ir aicināti piedalīties konkursā "2 kā 1". Tie, kuri izskatīsies tik vienoti kā velocimds ar roku, vai pat kā viens vesels, saņems dāvanu kartes no t/k "Spice". Visas Latvijas ģimenes aicinātas piedalīties 15,8 kilometru garajā "Amway" ģimenes braucienā. Pagājušajā gadā velomaratonā piedalījās vairāk nekā 4 000 dalībnieku. Paredzams, ka šoreiz riteņbraucēju skaits būs vēl lielāks.

"Elkor Rīgas velomaratona" galvenais atbalstītājs stilīgākajam dalībniekam dāvās jaunu un mūsdienīgu "Scott" velosipēdu, ko parakstījis Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins.

"Elkor" valdes loceklis Ronalds Feldmanis atklāj, ka par godu Rīgas velomaratonam "ELKOR PLAZA" un "ELKOR Sport" veikalos no 21.maija līdz 5.jūnijam būs apskatāmi pasaules ekskluzīvākie MTB velosipēdi - trīskārtējā pasaules čempiona Nino Šutera ritenis un "Ironman" sacensību pasaules čempiona Sebastjana Kīnles velosipēds.

Preses konferencē piedalījās arī Olimpiskais medaļnieks pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš: "Šogad velomaratona ietvaros "Amway" aicina palīdzēt jaunajam talantīgajam BMX braucējam Gustavam Pētersīlim, kura traģiskais negadījums pirms diviem gadiem krasi mainīja viņa dzīvi. Esmu priecīgs, ka līdz šim jau 640 cilvēki ir reģistrējuši dalību "Nutrilite" komandā. Esam Gustavam savākuši 1280 EURO! Bet ticu, ka mēs varam vairāk!" saka M. Pļaviņš. Jāatzīmē, ka kompānija "Amway" par katru "Nutrilite" komandas dalībnieku ziedos 2 EURO G.Pētersīlim.

Iepriekšējā pieteikšanās "Elkor Rīgas velomaratonam" mājaslapā velo.lv turpināsies līdz pat 26. maijam. Reģistrācija iecienītajām sacensībām tiks organizēta arī "Elkor Plaza" (Brīvības ielā 201) un "Elkor Sports" (Kārļa Ulmaņa gatvē 114) veikalos Rīgā.

Šogad rīkotāji dalībniekiem piedāvā īpašas cenas. Šobrīd tās ir robežās no 1 līdz 20 EUR. Reģistrējoties "Amway" ģimenes braucienam, tiek piedāvāts īpašs komplekts - vienam pieaugušajam ar trim bērniem dalības maksa kopā ir tikai 5 EUR, savukārt diviem pieaugušajiem un diviem bērniem - kopā 10 EUR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!