Foto: Jeļizaveta Iļjina
Sestdien Dobelē norisinājās Latvijas lielākā jaunatnes šosejas riteņbraukšanas sacensību seriāla "Baltais Cerību kauss" pirmais posms. 10 kilometru garajā individuālajā braucienā zēnu konkurencē uzvaru izcīnīja "RRS/ Grīva" komandas sportists Roberts Andersons, bet starp jauniešiem nepārspēts palika kuldīdznieks Kristaps Pelčers.

"Baltais Cerību kauss" bērnu un jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāls astoņos dažādos posmos norisinās otro gadu pēc kārtas. Sacensības notiek vairākos Latvijas reģionos šosejas un MTB riteņbraukšanā. Par uzvaru kopvērtējumā visas sezonas garumā cīnīsies zēni un jaunieši. Tāpat sacensības tiek rīkotas arī meitenēm un bērniem. Pirmajā "Baltais Cerību" kausa posmā, kas sestdien norisinājās Dobelē, dalībnieki sacentās 10 kilometru garajā individuālajā braucienā pa Dobeles apkaimes ceļu. Starts un finišs norisinājās pie Dobeles sporta centra. Sacensību ietvaros notika arī Dobeles kausa izcīņa junioru, vīriešu, sieviešu, junioru meiteņu un senioru grupās.

Ar lielu interesi tika gaidītas zēnu grupas sacensības. Šajā vecuma konkurencē startēja 45 jaunie riteņbraucēji no dažādu Latvijas, kā arī Lietuvas reģionu komandām. Par uzvarētāju kļuva "RRS/ Grīva" komandas jaunais braucējs Roberts Andersons, kurš saņēma arī līdera dzelteno krekliņu. Viņa rezultāts distancē bija 15 minūtes un 56 sekundes. Otrajā vietā ierindojās Kristiāns Belohvoščiks ("Nordeķi - Belo C.P/ RRS"), no uzvarētāja atpaliekot par 33 sekundēm. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr kāpa Pauls Rubenis ("RRS/ Purvciems").

Jauniešu konkurencē kopumā startēja 40 dalībnieki. Ļoti spraigajā konkurencē uzvaru spēja izcīnīta "Kuldīgas NSS/ MSĢ" komandas braucējs Kristaps Pelčers, kura laiks bija 15 minūtes un 2 sekundes. Tikai trīs sekundes kuldīdzniekam zaudēja Romas Zubrickas no Lietuvas, bet trešajā vietā ierindojās "Talsu SS/ MSĢ" riteņbraucējs Kristers Ansons.

Pārējo vecuma grupu sportisti sacentās Dobeles kausa izcīņas ietvaros. Junioru konkurencē triumfēja mājinieks Ēriks Toms Gavars, kurš uzstādīja arī absolūti labāko laiku - 13 minūtes un  21 sekunde. Par nieka vienu sekundi no dobelnieka atpalika "RRS/ Purvciems" riteņbraucējs Nils Ķelderis, bet trešajā vietā sacensību noslēgumā ierindojās viesis no Lietuvas - Justas Beniušis. 

Meiteņu grupā uzvarēja Akvile Gedraijte, apsteidzot dobelnieces Sabīni Kauņecku un Violetu Levinoku. Junioru meiteņu grupā triumfs Emai Mankaitei, bet abas pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņēma Endija Rutule un Viktorija Sipoviča. Vīru konkurencē uzvarēja Rihards Bartuševics. Otrais bija Ansis Brēmanis, bet trešais Ervīns Smoļins. Senioru un amatieru grupās tikmēr nepārspēti palika - Edmunds Dārznieks, Arturas Kačerauskas, Andris Balodis, Aigars Zvingulis, Agris Liepa, Jānis Prančs, Valdis Andiņš un Mečeslavs Bartuševics. 

Sacensību laikā ikviens dalībnieks saņēma garšīgu pārsteigumu no "Baltais Cerību kausa" ģenerālsponsora A/S "Tukuma piens "Baltais Cerību kausa" otrais posms norisināsies 3. maijā Kuldīgā.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!