Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūme no "Sky Procycling" vienības sestdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" septītajā posmā, kamēr par jauno kopvērtējuma līderi kļuva viņa tautietis un komandas biedrs Bredlijs Viginss.

199 kilometrus garā posma finišā Frūme par divām sekundēm apsteidza pagājušā gada "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētāju austrālieti Keidelu Evansu no "BMC Racing" komandas un Viginsu, kurš ieņēma trešo vietu.

Tikmēr savainojuma dēļ no šāgada sacensībām bija spiests izstāties kanādietis Raiders Hesdžedāls ("Garmin-Barracuda") ,kurš pēc pieciem posmiem kopvērtējumā atradās devītajā pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem par līderi kļuva Viginss, bet viņam desmit sekundes zaudē Evanss. Trešajā vietā atrodas itālis Vinčenco Nibali ("Liquigas-Cannondale"), kurš no brita atpaliek par 16 sekundēm, bet augsto ceturto pozīciju šobrīd ieņem igaunis Reins Tāramē ("Cofidis, Le Credit En Ligne"). Viņš līderim zaudē 32 sekundes.

Velobrauciens ilgs līdz 22.jūlijam.

Velobraucienā šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!