Foto: Publicitātes foto

Velomaratona “Tour of Latvia” laikā svētdien norisinājās “Jūrmala Grand PrixUCI Eiropas tūres 1.1 velosacensības, kurās uzvaru svinēja “Vini Fantini-Selle Italia” pārstāvis Frančesko Kiki, kas arī vakardienas sacensībās Rīga-Jūrmala Grand Prix izrādījās labākais, portālu “Delfi” informēja pasākuma preses pārstāvji.

Sportistiem bija jāmēro 182 kilometrus gara distance un viņi veica 14 kilometrus garo apli trīspadsmit reizes.

No pirmajiem metriem sacensībās norisinājās aktīva cīņa, tika veikti neskaitāmi atrāviena mēģinājumi. Pirmajos trīs apļos peletons neļāva bēgļiem attālināties  vairāk par pusminūti. Grupā lielākoties situāciju kontrolēja itāļu "Vini Fantini-Selle Italia", Kazahstānas "Continetal Team Astana" un "RusVelo".

Astotajā aplī izrāvienā devās 2007. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs un divu "Giro d' Italia" posmu uzvarētājs Stefans Šūmahers no Christina Watches-Onfone un Broņislavs Samoilovs no Baltkrievijas izlases.

Divus apļus pirms finiša baltkrievu sportists iepalika un Stefans Šūmahers uz finišu devās vienatnē.

Pēdējā apļa pirmajā līkumā notika masu kritiens, kas daļēji ietekmēja sacensību gaitu, jo daudziem sportistiem tas lika iepalikt no vadošās grupas un laupīja spēkus, kas noderētu pēdējos distances metros.

Tāpat kā vakardienas "Rīga-Jūrmala Grand Prix" sacensībās arī svētdien izšķirošais mirklis bija finiša spurts, kurā labākais izrādījās itālis Frančesko Kiki.

Otro vietu izcīnīja viņa komandas biedrs brazīlietis Rafaels Andriato, kurš pērn uzvarēja "Jūrmala Grand Prix".

Trešajā vietā ierindojās Riko Rodžers no "Synergy Baku Cycling Project".

Labākos rezultātus no Latvijas pārstāvjiem uzrādīja Armands Bēcis no "Rietumu Delfin" (7.vieta), Andris Smirnovs no "Doltcini-Flanders" (11.vieta), Māris Bogdanovičs no "Alpha Baltic/Unitymarathons.com"(13.vieta), Aleksejs Saramotins no Latvijas nacionālās izlases (14. vieta).

Pēc sacensībām Frančesko Kiki norādīja: „Šodien un vakar patiešām izdevās uzrādīt lielisku rezultātu sacensībās un esmu ļoti priecīgs par divām uzvarām. Mans komandas biedrs Rafaels Andriato mani veda. Redzēju, ka 250 metrus pirms finiša Andželo Furlans sāka sprintu, es viņam sekoju. Savukārt 120 metrus pirms finiša es veicu izšķirošo izrāvienu."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!