Foto: Publicitātes foto
Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) un portāls "Delfi" aicina sporta līdzjutējus piedalīties aptaujā par 2017. gada valsts labāko riteņbraucēju un labāko jauno riteņbraucēju.

Aptauja portālā "Delfi" risināsies no 1. – 15. novembrim. Balsot par savu favorītu var vienu reizi dienā no vienas IP adreses.

Aktīvā riteņbraukšanas sacensību sezona strauji pietuvojusies tās noslēgumam. Pienācis laiks atskatīties uz sezonā paveikto un godināt panākumiem bagātākos velosportistus. Piekto gadu pēc kārtas LRF nosaka aizvadītās sezonas labāko riteņbraucēju, bet trešo gadu pēc kārtas tiek noteikts arī labākais jaunais sportists. Abās nominācijās būtiska loma ir līdzjutēju balsojumam.

Uz gada labākā riteņbraucēja balvu izvirzīti trīs pretendenti – MTB riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, BMX sportists Edžus Treimanis, kā arī šosejas riteņbraucējs Krists Neilands. Labākā jaunā riteņbraucēja balvai izvirzīti četri pretendenti. BMX sportisti Vineta Pētersone un Mikus Strazdiņš, MTB nobrauciena disciplīnas braucēja Paula Žibasa, kā arī šosejas velosportists Kristers Ansons.

Līdz šim divas reizes par gada labāko riteņbraucēju ticis atzīts šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš (2013. un 2015. gadā), bet pa vienai reizei pasaules čempiona treka riteņbraukšanā Dzintara Lāča ceļojošo kausu saņēmusi BMX leģenda Māris Štrombergs (2014. gadā) un šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis (2016. gadā). Tikmēr labākā jaunā braucēja balvas iepriekš saņēmuši – šosejas velosportists Ēriks Toms Gavars (2015. gadā) un BMX braucēja Vineta Pētersone (2016. gadā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!