Foto: AP/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" kopvērtējuma līderi pēc desmitajā posmā aizvadītā individuālā brauciena otrdien kļuva divkārtējais sacensību čempions Alverto Kontadors no Spānijas.

36,7 kilometrus garajā posmā uzvaru izcīnīja vācietis Tonijs Martins ("Omega Pharma-Quick Step"), kurš finišēja pēc 47 minūtēm un divām sekundēm, bet viņam sekoja komandas biedrs no Kolumbijas Rigoverto Urans un "Trek Factory" vienību pārstāvošais šveicietis Fabians Kančellāra, kuri atpalika attiecīgi 15 un 18 sekundes.

Trīskārtējais pasaules čempions Martins uzvarējis sestajā individuālajā braucienā pēc kārtas, kurā piedalījies.

Tikmēr "Tinkoff-Saxo" komandu pārstāvošais Kontadors vācietim zaudēja 39 sekundes, kas deva ceturto vietu, kļūstot par jauno kopvērtējuma līderi.

Kopvērtējumā viņš tagad par 27 sekundēm apsteidz citu spāni Alehandro Valverdi ("Movistar"), bet 59 sekundes zaudē Urans.

Tikmēr līdzšinējais kopvērtējuma līderis kolumbietis Nairo Kvintana ("Movistar") kādā nobraucienā zaudēja kontroli pār velosipēdu, piedzīvojot smagu kritienu. Viņš gan spēja atgriezties distancē, bet zaudēja vairāk nekā trīs minūtes un tagad labāko sportistu ieskaitē izkritis no pirmā desmitnieka.

Jau vēstīts, ka Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Šveices vienības "IAM Cycling" piektdien piedzīvoja kritienu velobrauciena septītajā posmā un izstājās no sacensībām.

Kopumā "Vuelta Espana" velobraucienā iecerēts aizvadīt 21 posmu.

Pērn "Vuelta Espana" nepiedalījās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. 2012.gadā šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet vēl gadu iepriekš Saramotins ierindojās 166.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!