Piektdien, 30. jūnijā, plkst 21.00 Kuldīgas rātslaukumā tiks dots starts riteņbraukšanas sacensībām "Čempionu kauss 2017" – pirmoreiz Latvijā notiks riteņbraukšanas nakts sacensības ar finišu un apbalvošanu ap pusnakti, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pasākums ir veltīts izcilajiem Kuldīgas sportistiem – pasaules čempioniem riteņbraukšanā Emīlijai Sonkai–Putniņai un Romānam Vainšteinam. Sacensībās piedalīsies labākie Baltijas riteņbraucēji – savu dalību apstiprinājis nupat par Latvijas čempionu kļuvušais kuldīdznieks Krists Neilands, prestižā "Tour de Beauce" kopvērtējuma uzvarētājs Andžs Flaksis, labu sezonu aizvadošais "Rietumu banka - Rīga" riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kā arī virkne vadošo Latvijas amatieru braucēju.

Sacensību programmā paredzēti kritērija braucieni: pirmie trasē dosies amatieri un master grupas braucēji, kuri veiks 15 apļu distanci, bet sacensības noslēgs OPEN klase – juniori, U-23, elite, kuriem starts tiks dots plkst 22:00, distance – 26 apļi.

Sacensību apļa garums būs 2,5 km, trase vedīs pa Kuldīgas vecpilsētas ielām, kas būs īpaši interesanti skatītājiem. Sportisti vienu apli veiks orientējoši 4 minūtēs, līdz ar to skatītājiem būs ļoti aizraujoši vērot Latvijas labāko riteņbraucēju sniegumu trasē. Finiša zona Baznīcas ielā ir izveidota uz šķeltā bruģa seguma, kas būs īpašs pārbaudījums sportistiem un lielisks šovs skatītājiem. Lai piesaistītu skatītāju uzmanību, brauciena laikā norisināsies starpfiniši, kuru uzvarētāji saņems sacensību atbalstītāju balvas un naudas prēmijas.

Skatītājus visa vakara garumā priecēs DJ Mike Discoid un Hugo EL, kas ir vieni no "Ideology Of Sound" projekta dalībniekiem.

Rīkotāji aicina Kuldīgas iedzīvotājus un viesus pievērst uzmanību satiksmes ierobežojumiem. Piektdien, 30. jūnijā, laika posmā no 20.30 līdz 23.30 riteņbraukšanas sacensību dēļ būs slēgta satiksme Baznīcas, Pasta, Kalna, Upes, Kaļķu, Akmens, Virkas un Ventspils ielā, tāpēc rīkotāji aicina uz sacensību laiku neatstāt automašīnas uz ielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!