Foto: Publicitātes foto
Publicēts Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) olimpiskais rangs BMX riteņbraukšanā pēc aizvadītā pasaules čempionāta. Pateicoties labi aizvadītajām svarīgajām sacensībām, ranga pirmajā vietā atrodas Latvija, kas aiz sevis atstāj Franciju un ASV, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

No maija beigām sācies olimpiskais cikls BMX riteņbraukšanā, kas kopumā ilgst divus gadus. Pēc šī ranga tiks noteikts valstu pārstāvju skaits 2016. gada vasaras olimpiskajām spēlēm. Maksimālais dalībnieku skaits vienai valstij BMX sacensībās būs trīs sportisti. Atšķirībā no iepriekšējā olimpiskās cikla, kur trīs vietas saņēma pirmās piecas valstis, šoreiz maksimālo vietu skaitu saņems četras nācijas. 

Nesen kā UCI publicējusi olimpisko nāciju rangu, ņemot vērā arī pasaules čempionāta rezultātus. Pateicoties labajam sniegumam nozīmīgajās sacensībās, ranga pirmajā vietā atrodas tieši Latvija, kas līdera godā pacēlusies no otrās pozīcijas jūlija sākumā. Mūsu valsts vadošie elites un junioru sportisti šobrīd nopelnījuši 1225 punktus, kamēr tuvākajiem sekotājiem francūžiem ir 1153 punkti. Trešajā pozīcijā šobrīd atrodas ASV, kas no Latvijas atpaliek par 82 punktiem. Kopumā rangā iekļautas 43 valstis.

Jāatgādina, ka Eiropas čempionātā elites vīru grupā triumfēja Māris Štrombergs, bet sestais bija Edžus Treimanis. Tikmēr junioru grupā vicečempiona tituls Kristenam Krīgeram. Savukārt pasaules čempionātā Edžus Treimanis bija ceturtais, Štrombergs sacensības noslēdza pusfinālā, bet Krīgers junioru finālā ierindojās astotajā pozīcijā. Bez šiem trīs sportistiem, Latvijai nozīmīgos UCI ranga punktus devis Rihards Veide.

UCI Olimpiskais rangs BMX riteņbraukšanā:

1.Latvija, 1225

2. Francija, 1153

3. ASV, 1143

4. Nīderlande, 1094

5. Austrālija, 861

6. Lielbritānija, 837

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!