Foto: AFP/Scanpix

Beļģiete Femke van den Drīše ir paziņojusi, ka neaizstāvēs sevi Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Disciplinārajā komisijā par "mehāniskā dopinga" izmantošanu pasaules čempionātā velokrosā un aiziet no sporta.

Kā ziņojām, janvārī Beļģijā notiekošā pasaules U23 čempionāta laikā 19 gadus vecās sportistes velosipēdā tika atrasts dzinējs, un februārī UCI atzina, ka tas ir pirmais tehnoloģiskas blēdīšanās jeb tā saucamā "mehāniskā dopinga" izmantošanas gadījums.

Van den Drīše sākotnēji apgalvoja, ka tas neesot viņas, bet gan kāda drauga ritenis, un viņa neesot zinājusi par dzinēja esamību, taču tagad viņa ir paziņojusi par atteikšanos no sevis aizstāvēšanas UCI Disciplinārajā komisijā Šveicē un aiziešanu no velokrosa.

"Pakonsultējusies ar saviem juristiem un ģimeni, es esmu nolēmusi neturpināt savu aizstāvību," van den Drīšes paziņojumu citē izdevums "Nieuwsblad". "Es esmu nolēmusi arī pārtraukt nodarboties ar velokrosu. Sapulces izdevumi Šveicē man ir pārāk augsti, attaisnoties ir neiespējami, jo ritenis bija manā servisa zonā. Pateicos cilvēkiem, kas mani atbalstīja un joprojām to dara, - juristiem, draugiem un atbalstītājiem. Gribu turpmāk dzīvot mierīgi un ceru sagaidīt zināmu sapratni un cieņu."

Atbilstoši UCI noteikumiem par tehnoloģisku blēdīšanos sportistam pienākas diskvalifikācija, kuras minimālais laiks ir seši mēneši, un soda nauda līdz 200 tūkstošiem Šveices franku (182 tūkstoši eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!