Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes riteņbraucējs Bauke Molema no "Belkin" vienības trešdien uzvarēja prestižā Spānijas daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" 17.posmā, taču kopvērtējuma līderis joprojām palicis nemainīgs - tas ir Vinčenco Nibali.

Molema uzvaru 189 kilometrus garajā posmā sev nodrošināja vien tā izskaņā, kad aptuveni 700 metrus pirms finiša izlēma veikt atrāvienu, sasniedzot finišu vienatnē pirms peletona.

Tiesa, pēdējā kāpumā itālis Djego Ulissi no "Lampre-Merida" komandas centās veikt izrāvienu, taču pēcāk pārējie sportisti viņu noķēra, kā rezultātā viņš finišu sasniedza vien 32.vietā.

Tikmēr "Astana" komandu pārstāvošajam itālim Nibali finišu izdevās sasniegt kā 14.labākajam riteņbraucējam, posmu noslēdzot ar tādu pašu laiku, kāds bija Molemam. Tikmēr viņa sīvākais konkurents velobrauciena kopvērtējumā amerikānis Kristofers Horners ("RadioShack-Leopard") bija 17.vietā.

Līdz ar to četrus posmus pirms finiša Horners itālim vēl joprojām zaudē vien 28 sekundes.

Trešo vietu kopvērtējumā saglabā spānis Alehandro Valverde ("Movistar"), kas savu situāciju uzlabojis par 28 sekundēm un tagad zaudē minūti un 14 sekundes.

Sacensības turpināsies ceturtdien, kad sportistiem būs jāveic 186 kilometrus garš posms.

Šogad "Vuelta Espana" nepiedalās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. Pērn šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet gadu iepriekš Aleksejs Saramotins ierindojās 166.vietā.

"Vuelta Espana" noslēgsies 15.septembrī, kad braucēji būs veikuši pēdējo - 21.posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!