Foto: Reuters/Scanpix
Beļģijas tiesa bijušo Kazahstānas riteņbraucēju Aleksandru Vinokurevu apsūdzējusi kukuļdošanā un drīzumā viņam būs jāstājas tiesas priekšā, vēsta Beļģijas mediji.

Pašlaik 40 gadus vecais Vinokurovs apsūdzēts par to, ka pirms četriem gadiem nopircis uzvaru pasaulē vecākajā vienas dienas velobraucienā Lježa-Bastoņa-Lježa.

No 2007. līdz 2009.gadam Vinokurovs bija diskvalificēts par dopinga lietošanu un uzvara Beļģijā notiekošajās sacensībās kļuva par viņa pirmo panākumu pēc karjeras atsākšanas.

Vinokurovs šo uzvaru par 150 000 eiro esot nopircis no pašlaik 33 gadus vecā krievu braucēja Aleksandra Kolobņeva, kurš šobrīd brauc dzimtenes komandā "Katjuša".

2010.gada 25.aprīlī notikušajās sacensībās abi sportisti bija devušies izšķirošajā atrāvienā, bet aptuveni 500 metrus pirms finiša Vinokurovs, kurš iepriekš velobraucienā triumfēja arī 2005.gadā, aizbēga no konkurenta.

Izmeklējot skandalozā itāļu sporta ārsta Mikēles Ferrari lietu, izmeklētāji pēcāk nonāca pie e-pasta sarakstes, kurā Kolobņevs kazaham atgādinājis, kā piekāpās viņam sacīkstēs "aiz cieņas un saprotot situāciju". Vēstulē bija atklāts mājiens pēc pateicības, bet izmeklētāji noskaidroja, ka pēc tam divos maksājumos no Vinokurova uz Kolobņeva kontu kopā pārskaitīti 150 000 eiro.

Vinokurovs šobrīd ir Kazahstānas komandas "Astana" ģenerālmenedžeris. Šīs vienības braucējs itālis Vinčenzo Nibali šogad triumfēja prestižajā "Tour de France" velobraucienā.

Tiesa, kurā jāpiedalās Vinokurovam un Kolobņevam, sāksies tuvāko mēnešu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!