Foto: LETA

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Šveices vienības "IAM Cycling" piektdien piedzīvoja kritienu prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" septītajā posmā un izstājās no sacensībām.

Latvijas sportists kritienu piedzīvoja distances pirmajā daļā, kad nobraucienā zaudēja kontroli pār velosipēdu un krita, tādejādi savainojot elkoni un vēlāk tiekot nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēti arī nobrāzumi.

Tikmēr par 169 kilometrus garā posma uzvarētāju tika kronēts itālis Alesandro de Marči no "Cannondale" vienības, finišu sasniedzot vienatnē pēc četrām stundām, vienas minūtes un 52 sekundēm.

Vienu minūti un 34 sekundes aiz viņa finišēja kanādietis Raiders Hesdžedāls no "Garmin Sharp" komandas, bet trešais vēl pēc vienas sekundes bija Francijas sportists Ibērs Dipons ("AG2R La Mondiale").

Velobrauciena kopvērtējuma līdera godu tikmēr saglabājis Spānijas riteņbraucējs Alehandro Valverde no "Movistar" komandas, kurš par 15 sekundēm apsteidz kolumbieti Nairo Kvintanu ("Movistar"), bet pēc 18 sekundēm seko vēl viens spānis Alverto Kontadors no "Tinkoff-Saxo" komandas.

Kopumā "Vuelta Espana" velobraucienā iecerēts aizvadīt 21 posmu.

Pērn "Vuelta Espana" nepiedalījās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. 2012.gadā šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet vēl gadu iepriekš Saramotins ierindojās 166.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!