Foto: AFP/Scanpix

Svētdienas vakarā Kanādā noslēdzās "Tour de Beauce" daudzdienu velobrauciens, par kura uzvarētāju kopvērtējumā kļuva 25 gadus vecais Spānijas riteņbraucējs Pello Bilbao, kamēr iepriekšējais līderis Toms Skujiņš sacensības noslēdza ar otro vietu un izcīnītiem 30 UCI punktiem, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Velobraucienā "Hincapie Racing team" komandas sastāvā startēja divi latvieši – Toms Skujiņš un Andžs Flaksis. Notika sīva cīņa par uzvarām etapos, kā arī bija intriga par kopvērtējuma līderpozīcijām. Andžs Flaksis pēdējā posmā bija 53., bet kopvērtējumā 40. vietā.

Pēc izcīnītās septītās vietas individuālajā braucienā, par kopvērtējuma līderi kļuva 23 gadus vecais carnikavietis Skujiņš. Pirms pēdējā posma "Hincapie Racing" vienība varēja būt cerību pilna, jo otrajā vietā kopvērtējumā atradās vēl viens šīs komandas sportists Dions Smits. Viņš no Skujiņa atpalika par septiņām sekundēm.

Bīstami tuvu bija arī divi Spānijas Pro kontinentālās komandas "Caja – Rual Seguros RGA" pārstāvji – Amets Tksuruka un Pello Bilbao. Spāņi latvietim zaudēja 9 un 10 sekundes. Abi arī guva dubultuzvaru sacensību otrajā posmā, kura finišs atradās kalnā virsotnē.

Izšķirošajā etapā riteņbraucējus sagaidīja 122,4 kilometru gara distance, kas tika sadalītas 12 apļos. Katrā aplī bija jāveic arī vairāki kāpumi un nobraucieni. Galvenā intriga – vai "Hincapie" vīriem izdosies nosargāt uzvaru kopvērtējumā. Izšķirošā cīņa sākās pēdējos divos apļos, kad no vadošās grupas izdevās aizbēgt trim riteņbraucējiem - Bendžaminam Perijam ("Silber Pro cycling"), Robertam Brittonam ("Smart Stop") un arī tā brīža kopvērtējuma ceturtās vietas īpašniekam Pello Bilbao ("Caja – Rual Seguros RGA"¬).

Tieši Bilbao atrāviens bažīgiem lika būt Skujiņam, Flaksim un pārējiem "Hincapie Racing team" sportistiem. Bilbao arī nopelnīja vērtīgās bonusa sekundes starpfinišos. Lai kā necenstos "Hincapie" vīri, tomēr viņiem atrāvienu likvidēt neizdevās. Nepalīdzēja arī pārējās komandas, kuru braucējiem iespējas pacīnīties par uzvaru kopvērtējumā nebija.

Atrāvienā esošie trīs braucēji arī sadalīja šī etapa goda pjedestālu. Uzvaru posmā izcīnīja 21 gadu vecais kanādietis Perijs, kurš aiz sevis atstāja Bilbao un Brittonu. Sekotāju grupa, kurā atradās arī Skujiņš un Smits, finišēja 16 sekundes vēlāk. Skujiņam šajā posmā 13. rezultāts. Savukārt Flaksis pēdējā posmā finišēja 53. vietā, uzvarētājam zaudējot 12 minūtes un 26 sekundes.

Par kopvērtējuma uzvarētāju kļuva trīs sezonas Pro Tour līmenī startējušais 25 gadus vecais Spānijas riteņbraucējs Pello Bilbao. "Caja – Rual Seguros RGA" vienības pārstāvim šī bija trešā uzvara šajā gadā. Tikmēr otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās Skujiņš. Mūsu sportists no uzvarētāja atpalika par 15 sekundēm. "Hincapie Racing team" arī vieta uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena, ko nodrošināja Dions Smits. Andžs Flaksis sacensību noslēgumā bija 40. pozīcijā. Viņu no līdera šķīra 22 minūtes un 25 sekundes.

Pēc izcīnītās otrās vietas, Skujiņš UCI Amerikas tūres rangā pakāpies uz augsto trešo vietu. Tik augstu carnikavietis šajā rangā ir pirmo reizi. Tāpat kā Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins un Dana Rožlapa, arī Skujiņš gaidāmās nedēļas sākumā dodas uz Eiropas spēlēm, kamēr Flaksis atgriezīsies Latvijā, lai gatavotos Nacionālajam čempionātam.

"Tour de Beauce" daudzdienu velobrauciens, kam piešķirta UCI 2.2 kategorija, ir viens no lielākajiem šosejas riteņbraukšanas notikumiem Kanādā. Piecu dienu laikā riteņbraucējiem bija jāveic seši etapi. Pagājušajā sezonā kopvērtējumā nepārspēts palika Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!