Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" piektdien finišēja lielajā grupā Francijā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Route du Sud - la Depeche du Midi" (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Par 173,8 kilometrus garā posma uzvarētāju kļuva itālis Elija Viviāni no "Sky" komandas, kurš bija ātrākais finiša spurtā, distanci veicot četrās stundās, 15 minūtēs un astoņās sekundēs.

Savukārt Smukulis peletonā, ieņēma 70. vietu, bet lielajā grupā kopā finišēja 97 dalībnieki.

Ziņots, ka ceturtdien pirmajā posmā Smukulis piedalījās dienas centrālajā atrāvienā, beigās ieņemot 13. vietu.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem vadību saglabājis francūzis Žiljēns Lubē no "Equipe Cycliste Armée de Terre" komandas, kurš bija ātrākais pirmajā posmā. Tikmēr Smukulis kopvērtējumā saglabājis 13. pozīciju, līderim zaudējot trīs minūtes un 36 sekundes.

Velobrauciens Francijā četru posmu garumā ilgs līdz svētdienai. Šīs sacensības notiek jau 41.reizi.

Smukulis starpsezonā pievienojās profesionālā kontinentālā līmeņa komandai "Delko Marseille Provence KTM", pārejot no Pasaules tūres komandas "Astana".

Tikmēr Slovēnijas tūres (UCI kat.2.1) otrajā posmā Aleksejs Saramotins no "Bora-Hansgrohe" vienības piektdien finišu sasniedza otrā simta sākumā, ieņemot 105.vietu.

Par 169,9 kilometrus garā posma uzvarētāju kļuva slovēnis Luka Mezgecs ("Orica-Scott"), kuram Saramotins zaudēja trīs minūtes un 42 sekundes.

Mezgecs kļuva par kopvērtējuma līderi, par četrām sekundēm apsteidzot Saramotina komandas biedru Semu Benetu no Īrijas, kurš ceturtdien bija ātrākais pirmajā posmā.

Jūnija sākumā Saramotins nespēja pabeigt UCI Pasaules tūrē iekļauto daudzdienu velobraucienu "Criterium du Dauphine", kur viņš pirmajos posmos bija vājākais braucējs.

Saramotins pirms šīm sacensībām veselības problēmu dēļ nebija startējis kopš aprīļa sākuma.

Slovēnijas tūre ilgs līdz svētdienai.

Nākamajā nedēļā 21. jūnijā ar individuālo braucienu sāksies Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā, pēc tam sadalot medaļas arī grupas braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!