Foto: Iri Greco / BrakeThrough Media

Latvijas šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis pametis Pasaules tūres vienību "Astana" un nākamo sezonu pavadīs Francijas kontinentālā līmeņa komandā "Delko Marseille Provence KTM", kuru viņš pārstāvēja 2008. gadā, pavēstījusi vienība.

Līdz ar to Latvijai, visticamāk, nākamajā sezonā nebūs vairāk par diviem Pasaules tūres braucējiem, kamēr šosezon bija trīs. Nesen Aleksejs Saramotins noslēdza viena gada līgumu ar UCI Pasaules tūres sacensību debitanti "Bora-Hansgrohe" no Vācijas, pārejot no Šveices komandas IAM, kas pēc šīs sezonas beigs pastāvēt, bet Toms Skujiņš turpinās braukt ASV reģistrētajā "Cannondale-Drapac" komandā.

Smukulis četras sezonas pārstāvēja Krievijas riteņbraukšanas vienību "Katjuša", bet pirms gada noslēdza vienas sezonas līgumu ar spēcīgo Kazahstānas komandu "Astana".

2008. gadā Smukulis karjeru sāka tieši savā nākamā gada komandā, kurai toreiz bija nosaukums "VC La Pomme Marseille". Tā gada vidū viņš pārgāja uz profesionālo komandu "AG2R La Mondiale", bet vēlāk pirms pievienošanās "Astana" rindām brauca arī "HTC-Highroad" sastāvā.

Smukuļa jauno komandu 2011. un 2012. gadā, kad tai bija nosaukums "La Pomme Marseille", pārstāvēja arī Skujiņš.

Šosezon Smukulis uzvarēja Latvijas čempionātā gan grupas braucienā, gan individuālajā distancē, bet septembrī notikušajā "Vuelta Espana" velobraucienā viņš bija ļoti aktīvs un divus posmus noslēdza pat pirmajā desmitniekā, kā arī guva 21. vietu pasaules čempionāta individuālajā braucienā. Tiesa, sportists neizcīnīja iespēju piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!