Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Trešdien Katovicē noslēdzās Polijas daudzdienu velobrauciena otrais posms, kurā 128 kilometru garajā distancē uzvaru izcīnīja "Etixx – Quick Step" Kolumbijas riteņbraucējs Fernando Gaviria, bet no Latvijas sportistiem lielajā grupā finišēja Gatis Smukulis un Toms Skujiņš, kuriem attiecīgi 65. un 114. pozīcija.

Tikmēr Aleksejs Saramotins Katovici sasniedza vienā no sekotāju grupām, minūti un astoņas sekundes aiz uzvarētāja, kā arī abiem pārējiem latviešiem, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Trešdienas pēcpusdienā Polijā tika aizvadīts pasaules tūres kategorijas daudzdienu velobrauciena "Tour of Pologne" otrais no septiņiem posmiem. Pēc šī posma arī LRF pieņems lēmumu par otro Latvijas dalībnieku Rio olimpiskajās spēlēs, un to paziņos ceturtdien.

Riteņbraucēji veica 128 kilometru garu distanci no Tranovskie Gory līdz Katovicei. Trasē nebija daudz nopietnu kāpumu, kas ļāva prognozēt, ka uzvarētājs tiks noteikts finiša spurtā, tāpat kā tas notika dienu iepriekš sacensību pirmajā posmā. Arī šodien izveidojās dienas atrāviens, kas, tuvojoties finišam, tika likvidēts. Starpfinišos neviens no trijiem latviešiem ar vietām labāko trijniekā neatzīmējās.

Spraiga cīņa starp vadošajām komandām notika pēdējos kilometros, kad vienības virzīja labākās pozīcijās savus sprinterus. Otro dienu pēc kārtas labs darbs padevās beļģu vienībai "Etixx – Quick – Step". Šoreiz pēdējos metros vadībā izrāvās pirmā posma otrās vietas ieguvējs Fernando Gaviria. 21 gadu jaunais kolumbietis savu iespēju izmantoja un izcīnīja uzvaru, gūstot astoto panākumu profesionālajā riteņbraukšanā. Viņa laiks trasē bija 3 stundas 19 minūtes un 30 sekundes. Tāds pats laiks arī lielajai grupai. Otrā vieta "Sky" komandas sprinterim Eliam Viviani, bet trešais otro dienu pēc kārtas palika talantīgais Austrālijas sportists Kalebs Evans no "Orica BikeExchange" vienības.

No mūsu sportistiem visaugstākajā vietā šoreiz finišēja 29 gadus vecais smiltenietis Gatis Smukulis no "Astana" komandas, kurš finišēja lielajā grupā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs, ieņemot 65. vietu 199 dalībnieku lielajā konkurencē. Lielajā grupā finišēja arī Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm kvalificējušais carnikavietis Toms Skujiņš, kuram 114. vieta. Tikmēr trešais mūsu sportists šajās sacensībās Aleksejs Saramotins distances otrajā daļā zaudēja kontaktu no vadošās grupas, finišējot 164. vietā, 1 minūti un 8 sekundes aiz grupas.

Kopvērtējumā līderis ir Gaviria, kurš par sešām sekundēm apsteidz savu komandas biedru un pirmā posma uzvarētāju Davidu Martinelli. No mūsu sportistiem visaugstāk atrodas Smukulis, kuram 86. vieta, kamēr Tomam Skujiņam 95. pozīcija (abi līderim zaudē 25 sekundes). Tikmēr Aleksejs Saramotins ir 153. (+00:01:33).

Ceturtdien tiks aizvadīts velobrauciena trešais posms, kurā riteņbraucējus sagaida 240 kilometru garais etaps ar vairākiem nozīmīgiem kāpumiem distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!