Foto: Publicitātes foto

Naktī uz svētdienu Kolumbijā, pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā "time–trial", jeb individuālā brauciena elites grupā Māris Štrombergs izcīnīja trešo vietu, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

No Latvijas sportistiem vīru elitē superfinālā iekļūt izdevās Mārim Štrombergam un Kristenam Krīgerm. Divkārtējais Olimpiskais čempions Štrombergs uzrādīja sesto, bet Krīgers devīto rezultātu. Tikmēr Rihardam Veidem un Edžum Treimanim attiecīgi 21. un 27. laiks.

Lielajā superfinālā, kur sacentās 16 labākie sportisti pēc kvalifikācijas rezultātiem, Štrombergs izcīnīja trešo vietu, Kristenam Krīgeram 14. pozīcija. Par sacensību uzvarētāju kļuva esošais pasaules čempions Nieks Kimmans no Nīderlandes, bet otrais bija austrālietis Sems Villobijs.

"Time–trial" kvalifikāciju pārvarēja Latvijas juniore Vineta Pētersone, kurai astotā vieta. Arī superfinālā latviete uzrādīja astoto labāko rezultātu. Sieviešu elites kvalifikācijā vienīgā mūsu valsts pārstāve Sandra Aleksejeva bija 27. vietā. Tikmēr vīru junioru konkurencē Helvijam Babrim 20. pozīcija.

Svētdien gaidāma pasaules čempionāta kulminācija, kad norisināsies pamatsacensības elites un junioru sportistiem. Pēc šīm sacensībām arī noslēgsies divus gadus ilgais Olimpisko spēļu kvalifikācijas cikls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!