Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis arī nākamajā sezonā pārstāvēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Hantimansijskas "Jugra", pēc pasaules čempionāta noslēguma atzina sportists.

"Līgums jau ir noslēgts," uzsvēra Masaļskis.

Iepriekš tikai publiski bija izskanējusi informācija, ka "Jugra" komandu nākamajā sezonā pārstāvēs Krievijas vārtsargi Mihails Birjukovs un Konstantīns Čaščuhins.

Aizvadītajā sezonā "Jugra" komandā Masaļskis par pirmā numura vietu konkurēja ar Birjukovu.

Birjukovs 39 KHL regulārā čempionāta spēlēs vidēji ielaida 2,26 ripas, savukārt 31 gadus vecais Masaļskis, kurš KHL debitantiem pievienojās pirms sezonas, 23 mačos vidēji ielaida 3,25 ripas.

Savukārt Čaščuhins iepriekšējās astoņas sezonas spēlējis Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL).

"Jugra" komanda KHL regulārajā čempionātā ar 87 punktiem ieņēma piekto pozīciju Austrumu konferencē, savukārt Gagarina kausa turnīra Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā "Jugra" ar 2-4 piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" hokejistiem.

Masaļskis bija Latvijas izlases pamatvārtsargs aizvadītajā pasaules čempionātā, palīdzot saglabāt vietu augstākajā divīzijā. Kā ziņots, izšķirošajā mačā Latvijas izlase ar 4:1 pieveica Austriju.

"Šajā mačā vajadzēja saglabāt mieru, nospēlēt bez kļūdām, un zinājām, ka mums tie vārtu gūšanas momenti tāpat radīsies. Galvenais bija pieturēties spēles plānam," uzsvēra vārtsargs. "Ja neņemam vērā spēli pret slovēņiem, domāju, ka nospēlējām ļoti labu čempionātu. Tā vieta, kas mums ir šajā čempionātā ir vienkārš nelaimes gadījums."


Līdz ar to Latvijas izlase spēlēs elitē arī nākamajā pasaules čempionātā, kas notiks Zviedrijā un Somijā. Tā būs jau 16.reize pēc kārtas, kad Latvija sacentīsies spēcīgāko komandu vidū.

Uz pasaules čempionāta pirmo divīziju izkrita Austrija un Slovēnija. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

Kopš iekļūšanas spēcīgāko komandu saietā 1997.gadā Latvijas izlase turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā spēlēja trešo reizi. Arī abās iepriekšējās reizēs Latvijai veiksmīgi izdevās saglabāt vietu elites grupā.

2001.gadā Latvijas hokejisti turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Baltkrieviju, ar 8:2 pārliecinoši uzvarēja Japānu un ar 3:0 pieveica Norvēģijas izlasi.

Savukārt 2007.gadā Latvija gandarījuma turnīrā ar 5:0 uzvarēja Ukrainu un ar 5:1 pieveica Austrijas izlasi, bet pēdējā mačā toreiz ar 4:7 zaudēja Norvēģijai, taču Latvija jau pirms šīs spēles bija nodrošinājusi palikšanu augstākajā divīzijā.

Šī gada pasaules čempionāta pirmajā posmā Latvija cīnījās D apakšgrupā, kur pirmajā mačā ar 2:4 zaudēja pagājušā gada spēcīgākajai komandai Čehijai, otrajā spēlē ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Somijai, bet izšķirošajā cīņā par iekļūšanu otrajā posmā ar 2:3 pēcspēles metienos zaudēja Dānijai.

Savukārt otrajā posmā Latvija ar 2:5 diezgan nesakarīgā cīņā zaudēja Slovēnijai, bet ar 6:3 pārliecinoši uzvarēja Baltkrieviju.

Noslēgumā Latvijas izlase palika 13.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!